Rubriky
Turisti Zprávy

Po Labi v příštím roce pojede více turistických lodních linek

Od příští turistické sezóny rozšíří Ústecký kraj provoz lodních linek na řece Labi. Lodě budou v provozu každý víkend a svátek od 30. března do 17. listopadu.

A například loď, která pluje na trase z Ústí nad Labem do Litoměřic, bude o prázdninách pokračovat až do Nučnic. Potvrdil vedoucí krajského odboru dopravy Jindřich Franěk „Přibývají speciální jízdy. Stále se snažíme víc a víc podporovat rekreační dopravu. Takže v tomto případě se rozšiřuje lodní doprava,“ řekl.

Po Labi jezdí v posledních letech v turistické sezoně dvě pravidelné linky – Ústí nad Labem – Litoměřice a Ústí nad Labem – Děčín – Bad Schandau. Začínalo se obvykle 1. dubna a končí poslední víkend v říjnu, v příštím roce by se mělo tedy končit o půl měsíce později.

Pro příští sezonu na základě žádosti Destinační agentury České středohoří připravil Ústecký kraj řadu mimořádných plaveb. Souvisejí s akcemi v obcích a městech podél Labe. Například jsou to podle ČTK plavby do Roudnice nad Labem na místní košt, na akci Historici v Roudnici a Podzimní otevřené sklepy. Dvakrát loď pojede až do Brandýsa nad Labem a dvakrát do Mělníka.

Jezdí se podle tarifu Ústeckého kraje, tedy na běžnou jízdenku.

Autoři: Jan Bachorík, směna ČRo Sever
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever