Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 3. kolem Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – BK Olomoucko

Třetím soupeřem basketbalistů Děčína v novém ročníku Kooperativa NBL bude tým BK Olomoucko, který se mezi českou elitou objevil teprve vloni, když po krachu Prostějova získal jeho licenci. Nováček soutěže však angažoval řadu zkušených cizinců, které doplnili neméně zkušení čeští borci a premiérové sezóna přinesla Olomoucku krásné 6. místo po základní části i celkově. Povedená sezóna přinesla ale i jednu kaňku, když Darko Čohadarevič ve druhém čtvrtfinále play-off proti Opavě inzultoval hlavou rozhodčího Stanislava Kučeru a utkání bylo ukončeno v 18. minutě za stavu 40:34 pro Opavu. Čohadarevič si odnesl desetizápasový trest, rozhodčímu Kučerovi byla pak pozastavena činnost do konce sezóny jako trest za selhání jednotlivce. Opava nakonec vyhrála sérii 4:0 na zápasy. Válečníci se s mužstvem vedeným trenérem Predragem Benačkem (u kormidla zůstal i letos) utkali loni čtyřikrát a třikrát slavili vítězství. Dvakrát vyhráli doma (96:84 a 97:94) a jednou u soupeře (68:69).
Během letní přestávky opustili Olomoucko hráči Čohadarevič, Fuller, Mitchell, Šepa a Martin Novák, nově příchozími jsou Američané Thomas Dunans (rozehrávač/křídlo), Javonte Adwin Douglas (křídlo/pivot) a Xavier Ruben Smith (pivot), ty pak doplnili Slovinec Jure Pelko (rozehrávač/křídlo) a exděčínské křídlo Lukáš Palyza. Na soupisce je také ještě mladík Lukáš Sychra. V kádru Olomoucka pak zůstali Dedek, Goga, Křemen, Močnik, Marek Sehnal, Norwa a Váňa. Vedení klubu se netají ambicemi a podle předsezónních prohlášení si brousí zuby na medailové pozice.

V úvodním kole KNBL porazilo Olomoucko doma Ostravu 95:70 (nejlepší střelci domácích: Douglas 27, Pelko 21, Palyza 19). Ve 2. kole mělo Olomoucko opět výhodu domácího prostředí, ale trochu nečekaně podlehlo Brnu 86:90 (nejlepší střelci domácích: Douglas 20, Dunans 19, Palyza 18).

Zdroj: www.bkdecin.cz