Rubriky
Turisti Zprávy

Děčín navštívila známá blogerská rodinka Objevíme svět!

Do Děčína zavítala rodina pana Hájka, kteří cestují po jak po světě, tak po krásách naší republiky. Na jejich stránkách najdete nejen tipy na výlety, ale i rady, jak cestovat s dětmi a jak vše naplánovat a zvládnout.

Rodinka přijela do Děčína ve čtvrtek 9. srpna a ubytovala se na zámecké sýpce. V pátek je čekal už nabitý program pod taktovkou průvodců z cyklopujcovna.com, kteří jim zajistili zážitkový program až do neděle 12. srpna, kdy museli jez zpátky domů.

V pátek vyzkoušeli jízdu po Labi na kanoi až do Schmilky a zpět se vraceli na kole po Labské cykloystezce. Cestou se občerstvili v restauraci Dolní Grunt a po výletě si prošli zámecké zahrady a část města. V sobotu zdolali děčínský Sněžník a cestou zpět si užili sjezd na koloběžkách. Po nich zavítali do našeho infocentra v knihovně, kde ochutnali místní pivo, občerstvili se aperolem a děti si dali studenou zmrzlinu.

V neděli je čekala největší výzva jejich výletu, a to zdolání Via ferraty na Pastýřskou stěnu. Všichni byli velice šikovní a s průvodcem zvládli výstup jako zkušení lezci. Před ferratou chtěl pan Hájek nafotit hezký výhled na Labský kaňon, tak se vydal po šesté hodině ranní na vyhlídku Belveder na Labské stráni.

Celý pobyt si rodina velice užila, chválili množství outdoorových zážitků, vyhlídek a kulturního vyžití ve městě. Přiznali, že nečekali, že se v Děčíně toho dá tolik zažít a „objevit“. Sám pan Hájek řekl: „nedokázal jsem si představit, co se tu dá zvládnout za tři dny a teď vidím, že na Děčín a národní park bychom potřebovali minimálně týden!“

Cestování rodinky můžete sledovat na jejich webových stránkách.

https://www.facebook.com/ObjevimeSvet/

Zdroj: www.idecin.cz