Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Agresivní bezdomovec napadal strážníky
Se značnou agresivitou se setkala hlídka strážníků, která prověřovala oznámení o nepořádku, který způsobil bezdomovec v ulici Křížová v Děčíně 1. Bezdomovec se podle zjištění strážníků usídlil v jednom z oblouků u Dlouhé jízdy. V době příjezdu strážníků ležel muž ve spacáku a v okolí byla poházena spousta odpadků.

Hlídka spícího muže vzbudila, na což dotyčný nereagoval právě přátelsky. S hlídkou komunikoval zásadně obtížně publikovatelnými výrazy: „Zmr.. přestaňte mě otravovat, čů…. zasr…, vys…. se na mě!“ Během hovoru muž vrávoral a bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu. Ani po opakované výzvě neprokázal totožnost a jeho slovní agresivita se dále stupňovala. Hlídka jej upozornila, že pokud bude ve svém jednání pokračovat, bude předveden na Policii ČR. Na to muž reagoval sprostými výrazy, předvedení se aktivně bránil a pokusil se na hlídku zaútočit.

„Strážníci muže za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovali a převedli na Policii ČR ke zjištění totožnosti. Jednalo se o šedesátiletého muže z Děčína. Podezření ze spáchání přestupků hlídka zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu,“ doplnil ředitel městské policie Marcel Horák.

Mladík poničil dopravní značení
Všímavost kolemjdoucích pomohla děčínským strážníkům dopadnout mladistvého vandala v děčínské čtvrti Podmokly. Jeden ze svědků oznámil včera večer na tísňovou linku, že mladý muž s vyholenými vlasy po stranách a v modré bundě utrhl orientační značení v ulici Podmokelská. Hlídka MP prohledala okolí a mladíka, který odpovídal popisu podezřelého, zadržela o několik ulic dále. K poškození značení se mladík strážníkům ihned přiznal. Hlídka zadrženého převezla na obvodní oddělení Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.

Opilému muži zavolali strážníci záchranku
Na ležícího zřejmě opilého muže u restaurace v Děčíně 32 upozornil strážníky jeden z kolemjdoucích. Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků. Ti na místě zjistili, že šestašedesátiletý muž v opilosti upadl a způsobil si zranění na hlavě. Hlídka na místo přivolala záchrannou službu, která muže odvezla na vyšetření do nemocnice. Na žádost posádky strážníci asistovali při převozu.

Zdroj: MP Děčín