České Švýcarsko, 12. 4. 2017 Před nastávající turistickou sezónou na území národního parku České Švýcarsko pokračují opravy některých cest zahájené v loňském roce a současně opravy cest poškozených v souvislosti s nezbytnými lesnickými zásahy.

Česká silnice – částečně uzavřena do cca do poloviny května
Probíhá vytváření haťových úseků cesty v extrémně podmáčených oblastech, cesta je uzavřena od odbočky směrem Na Tokání až k hraničnímu mostku v Zadních Jetřichovicích. Přejezd na jízdních kolech po cyklotrase 3030 v první etapě nebude možný. Pěší turisté mohou využít zeleně značenou turistickou cestu směrem k Panenské jedli (tzv. Jankova cesta). Aktuální situaci znázorňuje přiložená mapka.

Práce budou postupovat od hraničního mostku v Zadních Jetřichovicích směrem k odbočce Na Tokání (Táborový důl) tak, aby co nejdříve byla obnovena návaznost České silnice na Hluboký důl (směr Mezní Louka). O postupu prací bude správa národního parku informovat.

Cesta z Jetřichovic (Strarý mlýn) k Dolskému mlýnu – průchozí s omezením
Probíhá úprava povrchu cesty a oprava svodnic, cesta je s opatrností průchozí pro pěší i průjezdná pro cyklisty. Předpokládané dokončení v týdnu po Velikonocích.

Soorgrund v části modře značené turistické stezky – průchozí s omezením
Probíhá oprava cesty po nutných lesnických opatřeních, předpokládané dokončení v posledním dubnovém týdnu. Průchod vyžaduje kvalitní terénní obuv.

Cesta k Pravčické bráně v úseku Tři Prameny – Pravčická brána – průchozí s omezením
Pokračuje oprava a úprava povrchů, cesta je průchozí, lokální omezení z důvodu provádění prací.

Správa národního parku návštěvníkům děkuje za pochopení pro realizované předsezónní opravy.


Česká silnice: Aktuální situace (12. 4. 2017) v souvislosti s realizací haťových úseků v silně podmáčených oblastech. Mapa ke stažení ve vyšším rozlišení ZDE.