Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Hlavní hvězdou hudebního festivalu Labefest bude Vojta Dyk

Velmi oblíbené městské slavnosti zahájí tradičně ohňostroj 12. května. Chybět nebude Adrenalin challenge, sochařské sympozium, historický trh májový, festival pouličního divadla, Mladé Labe a hudební festival Labefest, ten se uskuteční 12. až 13. května.

V letošním roce dojde k několika změnám. Díky dopravním omezením způsobným stavbou Vilsnické spojky nebude možné uskutečnit lampionový průvod městem. Druhá změna se týká hudebního festivalu. „Hudební festival je vždy velmi diskutovanou částí programu slavností. Dlouhodobě řešíme s pořadateli zlepšení kvality účinkujících a zavedení vstupného. Což nakonec rada města na žádost pořadatele a komisí schválila,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátorky. Vstupné na Labefest platili diváci již v minulosti. Letos však pořadatelé nabídnou zábavu po celý víkend. „Jsme si vědomi toho, že to není úplně populární krok. Mnozí lidé nebudou ochotni za lístek na koncerty zaplatit. Finanční náročnost kvalitních a populárních interpretů je však natolik vysoká, že není v silách města celý program financovat ze svého,“ vysvětlila Hana Cermonová. Na pódiu se tak během dvou dnů vystřídá řada známých a populárních hudebních osobností, jako je Vojta Dyk spolu s B Side Bandem, Majk Spirit, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Jaroslav Uhlíř, objev roku v anketě Český slavík písničkář Pekař, nebo kapely Atmo Music a Rybičky 48. Vstupenky v limitované edici za nejnižší možnou cenu 180,- Kč za oba dny (bez manipulačních poplatků), lze zakoupit v předprodejních sítích www.vstupenkadecin.cz a www.Ticketstream.cz od úterý 21. února.

Radnice ze svého rozpočtu letos na slavnosti vyčlenila 1 550 tis. korun a počítá, že se jí podaří získat ještě zhruba 500 tis. Kč sponzorsky.

Zdroj: Magistrát města Děčín