Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

I v lednu bude na zámku co navštěvovat

marianka zamek_alesoKromě běžných prohlídek zámku, které se konají denně. Můžete hned tuto sobotu 7. 1. 2017 navštívit Taneční polepšovnu – seminář pro ty, kdo chtějí polepšit své umění tance. Seminář bude rozdělen na dvě části – ranní od 10.00 – 11.45 latinské tance, odpolední od 13.00 – 14.45 standardní tance. Cena jedné části semináře pro osobu je 250 Kč, obě části 450 Kč pro osobu.

Na seminář je nutné se přihlásit – přihlášky zasílejte na loskotova@zamekdecin.cz.

 

Od čtvrtka 12. 1. 2017 na zámku bude také Virtuální univerzita třetího věku. Seniorům v Děčíně se otevírá další možnost vzdělání i zábavy. Pilotním kurzem bude ASTRONOMIE. Jednotlivé lekce budou probíhat ve Francouzském salónku vždy od 10.00. Úvodní cyklus 4 přednášek (12. 1., 19. 1., 26. 1. a 2. 2.) s tématem Astronomie představuje výtvarné a umělecké řešení slunečních hodin od antiky po současnost. Následuje představení slavných astronomů rudolfínské doby. Školné: 150 Kč za celý cyklus.

Studium VU3V je určeno seniorům, invalidním důchodcům a lidem ve věku 50+, pokud jsou nezaměstnaní. Pokud víte o někom ve svém okolí, kdo by měl o VU3V zájem, rozhodně nezahálejte a informaci předejte dál. Přihlášky zasílejte na nedvedova@zamekdecin.cz

 

Taneční semináře mají na zámku Děčín svou tradici. Tradiční izraelské (židovské) tance jsme ovšem ještě neučili! Vyučovat budou členové taneční skupiny Besamin. Vzhledem k tomu, že jde především o nepárové tance, není nutné mít tanečního partnera. Tento seminář bude probíhat v sobotu 21. 1. 2017 od 14 hodin v Rohovém sále. Přihlášky zasílejte na loskotova@zamekdecin.cz .  Cena semináře je 300 Kč na osobu.

 

Mezi 23. 1. – 15. 2. 2017 budou v Knihovním sále dvě spojené výstavy zapůjčené ze Židovského muzea v Praze. Chceme tímto připomenout Den památky obětí holocaustu. Na výstavu bude jednotné vstupné 20 Kč.

 

V pátek 27. 1. 2017 završí lednové akce divadelní představení Pan Theodor Mundstock. Jedná se o monodrama. Mrazivá doba, mrazivá atmosféra, protektorát a Žid, který miluje život, i kdyby to bylo pouhé přežívání. Ničemu se nevzpírá, neumí to, na to je moc slabý. Jeden konkrétní osud českého Žida v době protektorátu. Fuksův tísnivý román v úzkostně přesném podání jednoho herce – pana Jaroslava Achaba Haidlera (Činoherní studio Ústí nad Labem).

Vstupné: 180 Kč, zlevněné 150 Kč, studenti 120 Kč.

 

Lenka Loskotová
Zámek Děčín, p. o.