Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Triade Děčín aneb rok triatlonového oddílu 2015

Triade DěčínTriatlon – to je plavání, cyklistika a běh. Tento krásný a náročný sport má za sebou další sezónu a Děčínský triatlonový oddíl Triade tak může bilancovat svou další úspěšnou činnost.

Díky dobrým výsledkům, kvalitním triatlonovým závodům pořádaných v Děčíně a rostoucí členské základně se rok 2015 vydařil na jedničku.

V současné době má oddíl včetně dětí přes 30 aktivních sportovců, kteří se za rok zúčastnili celkem 40 triatlonových závodů v dospělých a dětských kategoriích, a to nejen v České republice, ale i na mezinárodním poli v Německu, Chorvatsku, Italii, Slovensku, Francii a Jižní Africe. Celkem to bylo přes 160 individuálních startů v triatlonových závodech.

Jako výkon roku bylo ohodnoceno absolvování prvního Ironmana Jitkou Jirušovou na náročném závodě ve Francouzském Vichy a úspěšné dokončení nejtěžšího závodu v ČR a také prvního Ironmana Winterman 2015 Janem Pacinou a Janem Kotvou.

V dalších závodech sezóny vystoupali děčínští závodníci několikrát na stupně vítězů včetně umístění na MČR.

Nejúspěšnějším dětským závodníkem je, zároveň fotbalista akademie Petra Voříška, Marek Peterka, který zvítězil ve 3 závodech.

Samozřejmostí je účast členů oddílu na dalších sportovních akcích, jako jsou atletické závody včetně maratónů a závodů na horských kolech.

Triade, to jsou i velké sportovní akce pořádané v Děčíně jako Děčín Run Fest, Iron Dumpling aneb Železný knedlík pod vedením triatlonisty a pólisty Ivana Parlesáka, plavecký maraton v Labi Gastonův memoriál a další včetně dvou dětských duatlonů, které zaznamenaly rekordní účast. Zejména dětské závody získávají na popularitě a mají vždy strhující atmosféru – to je nejen velký příslib do budoucna, ale i ukázka toho, že děti neztratily chuť sportovat.

Závěrečnou akcí sezony bude „Běh 17.listopadu“ na 5km na dráze a dětské běhy od 200m po 800m.
Díky zakladatelům závodu Jaroslavu Hauzírkovi, Marku Peterkovi a partě pořadatelů ASK Děčín se podařilo vybudovat akci s účastí vice než 200 sportovců a hlavně velmi důstojnou oslavu Státního svátku a uctít tak památku všech obětí komunismu.

Na akcích pořádaných Triade Děčín pro širokou veřejnost se v letošním roce zúčastnilo přes 1000 sportovců.

Tým kolem Triade Děčín věnoval již pres 200 000,-Kč na podporu handicapovaným dětem a za to jim patří nejen uznání, ale i velký respekt.

Věříme, že i představitelé města Děčín si uvědomí množství odvedené práce dobrovolníků, kteří prostřednictvím sportu budují kulturní prostředí a bude je motivovat svým přístupem k pokračování v prospěšné činnosti v našem městě.

Na závěr chceme poděkovat všem partnerům: městu Děčín, skupině ČEZ, Všeobecné zdravotní pojišťovně, Vestě realitní kanceláři a dalším, ale hlavně také nadšencům a dobrovolníkům, bez kterých by nebylo možné akce pořádat.

Video, fotky a jiné informace naleznete www.decinsportfest.cz

Triade Děčín