Rubriky
Zprávy

Děčín je třetím městem v kraji, kde se nejlépe podniká

cena esto byznysVelké množství aktivních podnikatelů, nízké poplatky, elektronická komunikace úřadu s firmami a kvalitní webové stránky hodnotil srovnávací výzkum Města pro byznys. Hodnocení probíhá již sedmým rokem ve 205 městech s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města Prahy. Děčín se mezi 16 městy Ústeckého kraje umístil na 3. místě.

Na třetí místo se v Ústeckém kraji zařadil správní obvod s největším podílem živnostníků v regionu – Děčín. Město má také nejlepší webové stránky z hlediska obsahu pro podnikatele a nejširší nabídku služeb turistického informačního centra. Poplatek za stánek a ze vstupného stanovila radnice na nejnižší úroveň v kraji. Nejnižší jsou zde i koeficienty pro daň z nemovitosti pro podnikatele. „ Jsem ráda, že se Děčín umístil na špičce měst našeho kraje. Podnikatelé jsou pro město důležitým zdrojem pracovních míst, a proto je nutné, aby jim město poskytlo co nejlepší podmínky pro jejich podnikání,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Vyhlašovatelem výzkumu je týdeník Ekonom, partnerem společnost Škoda Transportation, odborným garantem CRIF – Czech Credit Bureau, zpracovatelem agentura Datank.
Celkové pořadí Města pro byznys Ústeckého kraje 2014:

1. Ústí nad Labem
2. Chomutov
3. Děčín
4. Lovosice
5. Varnsdorf
6. Litoměřice
7. Žatec
8. Podbořany
9. Roudnice nad Labem
10. Teplice
11. Rumburk
12. Louny
13. Kadaň
14. Most
15. Bílina
16. Litvínov

Zdroj: Magistrát města Děčín