Rubriky
Kultura Politika Zprávy

Děčínu chybí na slavnosti 100 tisíc

Na květnové městské slavnosti se mohou obyvatelé Děčína těšit už po čtrnácté.
Bohatý program zaujme každou věkovou skupinu. Na své si přijdou milovníci adrenalinu i dechovky. Slavnosti jako obvykle zahájí ohňostroj.

Ústecké novinky o tom informovala mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá s tím, že organizační štáb se sešel na své první letošní schůzce.

„Nedostatek financí se promítl i do rozpočtu slavností. Letos máme k dispozici o sto tisíc méně než v loňském roce, proto se pokusíme získat dotaci z kraje,“ řekla Hana Cermonová, náměstkyně primátora. Organizátoři se zatím dohodli na termínech jednotlivých akcí.

Ohňostroj s průvodem stejně jako v předchozích letech odstartuje slavnosti 10. května. Druhý den proběhne na Smetanově nábřeží Hudební festival Labe, Adrenalin chalenge a na Mariánské louce Běláskové klání v podzámčí. V neděli si milovníci divadla užijí Festival pouličního divadla. Zámek ožije historickým trhem májovým 18. a 19. května. Hudební festival Mladé Labe a turnaj ve Streetballu bude v sobotu 18. května. Senioři si svůj den užijí 25. května, děti mohou oslavit Den dětí 1. června, dodala Lakomá.

(vma, foto: arch.)
Více informací najdete na Usteckenovinky.cz