Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Dealer je ve vazbě
Ve vazební věznici skončil 34letý muž, který na Děčínsku prodával drogy. Kriminalisté zadokumentovali nejméně šest případů, kdy jinému člověku prodal pervitin, na základě vydaného příkazu k zatčení byl v uplynulých dnech omezen na osobní svobodě a následně obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Drogy u něj policisté našli i v době zatčení, vzhledem k tomu, že se této trestné činnosti dopustil již v minulosti, soudce akceptoval podaný návrh na jeho vzetí do vazby, muži hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

Z nádrže zmizela nafta
Policisté pátrají po neznámém zloději, který ukradl pohonné hmoty z nákladního vozidla zaparkovaného v Krásné Lípě. Pachatel z nádrže odčerpal asi 300 litrů nafty, škoda byla vyčíslena na necelých osm tisíc korun, v případě dopadení mu hrozí trestní stíhání pro zločin krádeže.

Vykradené auto
Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Děčíně vloupal do zaparkovaného auta. Odnesl si peníze, úhlovou brusku a nářadí, oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na 12 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, mohl by vzhledem ke spáchání krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu skončit až na osm let ve vězení.

Odcizené motorky
Policisté pátrají po neznámém zloději, který ve Varnsdorfu ukradl dva motocykly. Pachatel se vloupal do řadové garáže, ze které odcizil motorky v celkové hodnotě 122 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, pachateli, nebo pachatelům hrozí s ohledem na spáchání v době nouzového stavu až osmileté vězení.

Vykradený dům
Jízdní kolo, různé nářadí a další věci odcizil neznámý lapka z nemovitosti v Krásné Lípě. Pachatel se vloupal do domu v rekonstrukci, ze kterého si odnesl lup v hodnotě 5700 korun, policisté případ prověřují jako zločin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

Zmizela smrková prkna
Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se ve Šluknově vloupal na zahradu, ze které odcizil deset smrkových prken. Přestože škoda byla vyčíslena jen na několik stokorun, s ohledem na násilné překonání plotu byl případ kvalifikován jako trestný čin, za který by mohl zloděj strávit až osm let za mřížemi.

Krádeže aut
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hřensku odcizil osobní auto. Majiteli zmizela Škoda Fabia v hodnotě přes osmdesát tisíc korun, policisté případ prověřují jako zločin krádeže a po vozidle vyhlásili celostátní pátrání.

Vozidlo stejné značky zmizelo také z parkoviště ve Varnsdorfu, v tomto případě byla škoda vyčíslena na padesát tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, za který trestní zákoník s ohledem na nouzový stav stanoví až osmiletý trest odnětí svobody.

6. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence