Rubriky
Zprávy

Nález munice

Pyrotechnik zajistil 28 granátů; Vyhýbal se vězení a další zprávy. 

Nález munice
Policisté zasahovali ve Velkém Šenově u nálezu munice z 2. světové války. Oznamovatel při hledání artefaktů pomocí detektoru kovu nalezl předměty připomínající nevybuchlou munici. Správně na místo ihned přivolal policisty, kteří místo zajistili do příjezdu pyrotechnika, který nález označil jako ruské ruční útočné a protitankové granáty. Všech osmadvacet kusů granátů na místě zajistil a odvezl k řízené likvidaci.

Vyhýbal se vězení
Více jak tři měsíce se vyhýbal nástupu do vězení dvacetiletý mladík z Děčína. V polovině ledna vydal liberecký soud příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání, před několika dny ho dopadli policisté z děčínského oddělení hlídkové služby. Muž byl po provedení potřebných úkonů eskortován do věznice v Teplicích.

Odcizené kolo
Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do sklepní kóje v panelovém domě. Uvnitř odcizil pánské horské kolo zn. Trek oranžové barvy v hodnotě více jak 18 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže.

Vykradený dům
Z trestného činu krádeže je podezřelý neznámý zloděj, který se v katastru obce Jiříkov vloupal do neobydleného rodinného domu. Odnesl si různé elektrické nářadí, kabely a elektro kolo, celková škoda byla vyčíslena na více jak 33 tisíc korun. Policisté nyní po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav až osmileté vězení, pátrají.

9. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence