Rubriky
Sport Zprávy

Řisuty srovnaly stav série na 1:1

Druhý duel v sérii mezi Řisuty a Děčínem tentokráte vyzněl lépe pro Buldoky, kteří gólem devatenáct vteřin před koncem třetí třetiny zvítězili 4:3 a v sérii se začíná znovu od začátku.

Úvod zápasu patřil domácímu celku. Ten se už ve čtrnácté vteřině ujal vedení. Po špatné rozehrávce Děčína získal puk Keszi, jenž ho poslal PETRU PATYKOVI, jenž trefil odkrytou branku soupeře – 1:0. Ovšem ve čtvrté minutě už bylo vyrovnáno. MARTIN ZDVOŘÁČEK tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě a začínalo se opět od začátku – 1:1. O chvíli později měl Děčín velkou šanci, Kuchynka na pravé straně vystřelil a už to vypadalo, že dostane puk za Jirouška. Ovšem ten předvedl bravurní zákrok a střelu zneškodnil. Medvědi se však dočkali a v deváté minutě strhli vedení na svou stranu. MICHAL OLIVERIUS proměnil samostatný únik zkušeně střelou mezi betony Jirouška – 1:2. Buldoci se snažili o vyrovnání, ale to se jim nepovedlo. Po první třetině tak měli jednobrankový náskok Medvědi.

Hned na začátku druhé třetiny bylo vyrovnáno. ZDENĚK PETRÁŠ se trefil do protipohybu svého bývalého spoluhráče Lavingera a prostřelil ho – 2:2. Buldoci poté ožili a tlačili se před děčínskou branku, ale Lavinger byl mezi třemi tyčemi pozorný. V sedmadvacáté minutě už se to Řisutům povedlo a ty šly opět do vedení – 3:2. Podruhé se trefil PETR PATYK a měl tak zaděláno na hattrick. Hru poté rozkouskovala častá vyloučení, skóre na ukazateli se však neměnilo a po druhém dějství na tom byli zase lépe Buldoci, vedli o jednu branku.

V pětačtyřicáté minutě se do velké šance dostal Pavel Kordule, který po kličce zakončoval do odkryté klece, ovšem domácí brankář vytasil další bravurní zákrok a neinkasoval. Hned na to se do samostatného úniku dostal Zdeněk Petráš, ale tváří v tvář Lavingerovi neuspěl. V polovině třetí třetiny bylo málem srovnáno. Jirouškovi vyskočil puk z rukavice a odrazil se od břevna před brankovou čáru. Domácí brankář tak měl velké štěstí. Ve třiapadesáté minutě byli domácí v dalším úniku, Danov ale Lavingera neprostřelil. O tři minuty se to naopak povedlo Děčínu, který zásluhou ONDŘEJE SÝKORY srovnal krok a bylo to 3:3. Domácí mohli v závěru znovu vést, ale Kolářík netrefil odkrytou děčínskou branku. Devatenáct vteřin před vypršením třetí třetiny se však nakonec domácí prosadili, VINCENT KESZI se trefil mezi tři tyče – 4:3 a zařídil tak srovnání série na 1:1.

HC Řisuty – HC Děčín 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Patyk (Keszi), 22. Petráš (Danov, Okegawa), 27. Patyk (Novák F.), 60. Keszi (Patyk) – 4. Zdvořáček (Kaltenböck, Sýkora), 9. Oliverius (Faigl, Zdvořáček), 56. Sýkora (Volráb, Zajan)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Zdvořáček, Mareš, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Zicho, Balcar, Tůma V. – Faigl, Chovanec, Sýkora, Fojt, Oliverius (C), Volráb (A), Ineman, Zajan (A), Kordule, Kuchynka, Tůma M.

Vendula Zdražilová, HC Děčín