Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 2. zápasem semifinále poháru Alpe Adria Cup, Swans Gmunden – BK ARMEX Děčín

První utkání dvojzápasu semifinále evropského poháru Alpe Adria Cup přineslo vysoké vítězství děčínských basketbalistů, kteří Labutě z Gmundenu porazili o 25 bodů. Přesto je nečeká nic lehkého, protože rakouský tým doma v základní skupině B vyhrál všechny tři zápasy, když zde porazil Egoé Basket Brno 88:60, KD Hopsi Polzela 102:71 a BC Levicki Patrioti 85:76. Ve čtvrtfinále AAC pak na domácí palubovce rozstřílel chorvatské Škrljevo 101:78, čímž vygumoval prohru u soupeře 90:76 a postoupil do semifinále.

Gmunden si také vede v domácí ligové soutěži, kde se stal vítězem základní části s bilancí 15 výher a tří porážek, po rozdělení ligy na část vítězů a část poražených zatím odehrál tři zápasy, ve kterých ale získal jen jedno vítězství a nyní sdíleně vede ligu se shodnou bilancí 16-5 jako Kapfenberg a Klosterneuburg. Poslední zápas sehrál Gmunden 29. 2. doma s Kapfenbergem, porazil ho jasně 104:77 a vede ligu spolu s Klosterneuburgem.

Mužstvo finského trenéra Antona Mirolybova už v Děčíně ukázalo svoji sílu a odehrálo s Válečníky vyrovnaný druhý poločas, ten první byl však režii Děčína, když jej vyhrál 53:27. Válečníci v tomto duelu dominovali takřka ve všech statistikách, když měli lepší střelbu, doskoky i asistence. Navíc zastavili nejlepšího střelce Gmundenu, Američana Jordana Loveridge, který dává takřka 18 bodů na zápas, ale tentokrát dal jen sedm. A nezářil ani druhý Američan, Javion Ogunyemin, jenž sice získal sedm faulů, ale z 12 šestek proměnil jen čtyři. Domácí tak nejvíce zlobil švédský borec Charles Barton, autor 21 bodů (dvojky 3/4, trojky 5/8).

Ve stejný den i čas, kdy začne souboj Válečníků s Labutěmi, bude odstartováno také druhé semifinále, kde se v prvním utkání poměří domácí Vídeň a hostující Pardubice.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Gmunden prohrál v Děčíně vyšším rozdílem, takže se bude snažit oplatit nám porážku. My se chceme poprat o vítězství a budeme se snažit zopakovat výkon z domácího utkání proti Gmundenu.“
Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „V Gmundenu nás i přes domácí výhru o dvacet pět bodu čeká velmi těžké utkání. Gmunden porazil na své palubovce v zápase o první místo Kapfenberg 104:77, což dokazuje, že to bude zcela jiné utkání než v Děčíně. Musíme se na ně dobře připravit a věřím, že po zápase s Ústím budeme všichni hladoví po úspěchu.“

Výsledek 1. semifinále:
BK ARMEX Děčín – Swans Gmunden 96:71
Carlson 28, Autrey 16, Pomikálek 12 – Barton 21, Murati 14, Friedrich 14, Loveridge 7.

Zdroj: www.bkdecin.cz