Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi byli v Mostě stoprocentní

Hokejisté Děčína zavítali v rámci třináctého kola k derby do Mostu, kde opláceli prohru z vlastního ledu. A to se povedlo, nakonec i když prohrávali, zápas otočili na svou stranu a těsný náskok 3:2 z jejich pohledu uhlídali až do konce.

V osmé minutě zápasu se zrodila dosud největší šance, o kterou se postarali Medvědi, když orazítkovali tyč Hosnedlovy branky. Oba celky pak měly k dispozici přesilové hry, ale využít je nedokázaly. Skóre se měnilo až při hře čtyři na čtyři. V šestnácté minutě se před Lavingerem prosadil VLADIMÍR KÝHOS poslal Lvy do vedení – 1:0. Jenž o minutu a půl později už bylo vyrovnáno. Dvojnásobnou početní výhodu využil obránce Děčína PATRIK ZICHO – 1:1 a začínalo se znovu od začátku. V závěru první části hry měli Medvědi ještě další přesilovou hru, kterou však domácí ubránili.

Děčínští začali druhou třetinu aktivně, hned v úvodu se dostali do přečíslení tři na jednoho, ale na poslední chvíli tuto akci zastavil domácí obránce Havlík. V sedmadvacáté minutě už se ale Medvědi prosadili a strhli vedení na svou stranu. JAN KALTENBÖCK napřáhl na modré čáře a jeho pumelice skončila za Hosnedlem – 1:2. V polovině utkání ale Most vyrovnal MILAN BÖHM, jehož pokus tečoval do vlastní branky jeden z děčínských beků – 2:2. Avšak domácí se příliš dlouho neradovali, Děčín o chvilku později zase vedl. JAN SMOLA se nemýlil svou střelou před Hosnedlem a poslal vedení zpět na stranu Děčína – 2:3. Dvoubrankový náskok mohl dát svým barvám Ondřej Sýkora, puk mu ale odskočil a nemohl trefil odkrytou branku. Podruhé do kabin se tak šlo lépe Medvědům, kteří měli v zádech těsný náskok.

Třetí třetina byla opatrnější, Medvědi nechtěli udělat chybu, domácí také ne a snažili se o vyrovnání a vrácení se zpět do hry o body. Šance byly k vidění na obou stranách, brankáři obou týmů si však dokázali poradit a své týmy drželi. V jednapadesáté minutě ohrozil Lavingera Smolka, jeho pokus děčínský brankář ukryl do lapačky. Poté ujeli Oliverius s Kuchynkou, ale z této souhry se také skóre neměnilo. V závěru zápasu pak měli ještě šance znovu Michal Oliverius a po něm i Kuchynka, ten orazítkoval tyč mostecké branky. Později ho to ale mrzet nemuselo, neboť těsné vedení Medvědi uhájili až do konce a na mosteckém ledě tak získali tři body do tabulky.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Kýhos (Polák, Smolka), 31. Böhm (Čmolík) – 17. Zicho (Balcar, Oliverius), 27. Kaltenböck (Oliverius), 31. Smola (Zicho, Fojt)

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Kácha) – Loukota, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Chovanec – Oliverius, Faigl, Petráš – Zajan, Fojt, Kuchynka – Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín