Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští po boji porazili Jablonec a jsou druzí

Děčínští hokejisté přivítali v rámci čtrnáctého kola druhé hokejové ligy na svém ledě jablonecké Vlky a zápas to byl vyrovnaný. Medvědi třikrát vedli, Vlci třikrát srovnali. Poslední slovo však měl Děčín, který nerozhodný souboj rozsekl a vyhrál těsně 4:3.

Úvod zápasu přinesl dvě velké šance na obou stranách, ale skóre se neměnilo. V osmé minutě se do samostatného úniku dostal Radek Fojt, ovšem jeho pokus skončil jen vedle Maškovy branky. Ve dvanácté minutě už se skóre pohnulo, když MICHAL OLIVERIUS využil dvojnásobnou přesilovou hru a poslal Medvědy do vedení. V závěru první části hry mohli hrát hosté přesilovku a mít šanci na srovnání stavu skóre. Pěkné gesto fair play ale předvedl Jakub Loukota, jenž přijel k sudímu a faul soupeře odvolal. Do konce první části hry se už nic nestalo a poprvé do kabin se tak šlo lépe hráčům Děčína, kteří měli v zádech náskok o jednu branku.

Ve druhé třetině hosté zlepšili hru a dostávali se do šancí před děčínskou klecí, ale nedokázali ji přetavit ve vyrovnávací gól. V jednatřicáté minutě už se jim to však povedlo, když MATYÁŠ KAČÍREK prostřelil Lavingera v přesilovce a začínalo se znovu od začátku – 1:1. O chvilku později hostující brankář daroval Medvědům gól. Vyjel daleko od své branky a vyhodil puk směrem do středního pásma, jenže ho zachytil JAN CHOVANEC, který pak trefil prázdnou branku – 2:1. Po sérii velkých šancí na obou stranách si pak slabší chvilku vybrala obrana Děčína, která nechala volného MICHALA PAVLŮ skórovat – 2:2. Na konci prostřední části hry padly ještě dvě branky. Medvědi se dostali opět do vedení díky PATRIKU BALCAROVI, jenž sklepl puk u bližší tyče a bylo to 3:2. Poslední slovo ovšem měli zase hosté, kteří potřetí rovnali skóre. PATRIK MAĎAR se u Lavingerovy branky nemýlil – 3:3.

V pětačtyřicáté minutě umístil svou střelu pod víko hostující klece PAVEL ZAJAN a na hokejky svých spoluhráčů tak dal znovu jednobrankový náskok – 4:3. Medvědi prahli po pojistce, ale gólman Mašek byl proti a svými zákroky držel Jablonec. A to i po velmi nebezpečné střele Zdeňka Petráše, jehož projektil mířící k jeho pravé tyči pohotově pokryl. Tlak jabloneckých Vlků sílil a v závěru třetí třetiny se pak pochopitelně odhodlali k powerplay a měli chvílemi drtivý tlak před brankou Lukáše Lavingera. Ten však společně se spoluhráči vše ustál a nakonec těsný náskok udržel až do závěrečné sirény. Medvědi tak po boji získali velmi důležité tři body do tabulky, kde jsou nyní na druhém místě.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Oliverius (Petráš, Sýkora), 33. Chovanec, 39. Balcar (Petráš, Loukota), 45. Zajan (Balcar, Petráš) – 31. Kačírek (Pavlů, Maďar), 38. Pavlů (Kačírek), 40. Maďar (Gecko)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Petráš, Sýkora, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Chovanec, Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín