Rubriky
Sport Zprávy

Děčín Mostu porážku oplatil, zvítězil 8:4

Děčínští zajížděli k dalšímu přípravnému zápasu do Mostu, kde se podruhé střetli se Lvy. Tentokráte ale zvítězili a vůbec poprvé v přípravném období vyhráli.

Už v páté minutě se prosadil JAKUB ČMOLÍK, který v nenápadné akci prostřelil děčínského brankáře a poslal Lvy do vedení – 1:0. V deváté minutě pak Böhmovu nebezpečnou střelu lapil Lavinger a pomohl tak svému týmu. V polovině prvního dějství se do střely opřel Pavel Zajan, ale jeho střela pouze orazítkovala tyč mostecké branky. Medvědi pak měli k dispozici přesilovou hru, kterou ale nevyužili a naopak hned po ní inkasovali. Do dvoubrankového náskoku poslal Most sám ALEŠ HAVLŮJ, jenž po návratu z trestné lavice prostřelil Lavingera – 2:0. Do konce první třetiny se už nic nestalo a poprvé do kabin se tak šlo lépe domácím, kteří měli v zádech vedení o dva góly.

Ve třiadvacáté minutě druhé třetiny se poprvé prosadili také Medvědi. Po pěkně sehrané kombinaci děčínského celku se mezi tři tyče trefil JAN SMOLA, jenž tak vsítil kontaktní branku – 2:1. A tato branka Děčín nakopla, z další akce bylo totiž vyrovnáno. RADEK FOJT zužitkoval přihrávku Martina Puldy a začínalo se znovu od začátku – 2:2. Dokonalý obrat předvedl v devětadvacáté minutě SEBASTIAN DÖRNER, který využil přesilovou hru – 2:3. Vedoucí gól vlil Medvědům krev do žil a ti šli do dvoubrankového náskoku. Ve dvaatřicáté minutě měli Děčínští ponechanou výhodu a v té se prosadil DANIEL VOLRÁB – 2:4. Nedisciplinovanost Mostu pokračovala, ten by záhy vyloučen a Děčín zase trestal. Početní výhodu přetavil v pátý přesný zásah ZDENĚK PETRÁŠ – 2:5. V závěru se ještě trefil VÍT ŠINDELÁŘ, jenž zakončil střelecké hody ze strany Medvědů – 2:6.

Na začátku třetí třetiny naskočil do mosteckého brankoviště místo Kopýtka Hosnedl a hned si připsal první zákrok proti střele Medvědů. O chvíli později už ale inkasoval, když ho prostřelil MICHAL HRUŠKA – 2:7. A Děčín nekončil. Osmou trefu zaznamenal SEBASTIAN DÖRNER, jenž přidal svůj druhý střelecký příspěvek v utkání – 2:8. Další průběh hry byl kouskován vyloučeními na obou stranách, skóre se však ani na jedné straně neměnilo. Ve třiapadesáté minutě vychytal Lavinger svého bývalého spoluhráče Drašara a neinkasoval. O chvilku později už ano. Za jeho záda prošla střela ŠTĚPÁNA URBÁNKA – 3:8. Lvi ožili a natlačili se do další akce. Výsledkem toho byl čtvrtý gól, o který se postaral MAREK HAVLÍK – 4:8. Byla to už ale jenom kosmetická úprava skóre. Medvědi tak Lvům porážku vrátili a zapsali první výhru v přípravě.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 4:8 (2:0, 0:6, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Čmolík (Dohnal, Urbánek), 16. Havlůj (Mála), 54. Urbánek (Mála), 57. Havlík (Böhm, Mála) – 23. Smola (Zajan), 24. Fojt (Pulda), 29. Dörner (Sýkora, Tůma), 32. Volráb (Pulda), 33. Petráš, 40. Šindelář (Sýkora, Dörner), 44. Hruška (Tůma, Pulda), 47. Dörner

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Pulda, Tůma, Tenkrát, Balcar – Zajan, Petráš, Smola – Dörner, Šindelář, Sýkora – Ineman, Volráb, Fojt – Hruška

Vendula Zdražilová