Rubriky
Zprávy

Nová linka spojí Horní Oldřichov se sídlištěm Bynov

V Děčíně přibude nová linka MHD. Tento týden ji schválila rada města. Linka začne fungovat po vyřízení všech nezbytných administrativních úkonů. Návrh vedení trasy linky je v souladu se studií revitalizace sídliště Bynov.

Nová linka bude spojovat Horní Oldřichov se sídlištěm Bynov (ul. Na Vyhlídce). V provozu bude vždy od pondělí do pátku.

„Jednou z priorit pro nás bylo, aby kvůli lince v této lokalitě neubyla parkovací místa. Původní záměr počítal s tím, že budou zrušeny dvě desítky parkovacích míst. Návrh jsme proto nechali přepracovat tak, že nakonec ubyla pouze čtyři místa,“ říká primátora města Jaroslav Hrouda.

Navíc jde o místa, kde řidiči parkovali v rozporu se zákonem.

Kvůli nové lince bude zřízena nástupní stanice U Zámečku (na ul. Rudolfova), výstupní stanice Lesní cesta a stanice Na Vyhlídce. Stanice Na Vyhlídce bude zřízena bez stavebních úprav.

Navrhovaná linka bude obsluhována nízkopodlažním minibusem s pohonem na CNG s maximální kapacitou 15 sedících a 23 stojících cestujících. Dopravní podnik si tyto minibusy pořídil v letošním roce pomocí dotace. Minibus je vybaven couvací kamerou a čidly pro couvání. Právě v ulici Na Vyhlídce se bude minibus otáčet pomocí couvání.

Zdroj: Magistrát města Děčín