Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

K přešlapu se přiznal
DĚČÍN – Policisté z Podmokel od sedmnáctého ledna letošního roku pracovali na oznámení majitele osobního automobilu z Děčína. Z jeho odstaveného neuzamčeného vozidla mu během noci zmizel antiradar v hodnotě dvanácti tisíc českých korun.  V průběhu několika málo dnů po sepsání protokolu o trestním oznámení policisté odhalili mladého muže, který se k odcizení zmiňovaného doznal. Pod rouškou noci jej upoutalo neuzamčené vozidlo a vzhledem k jeho domněnce, že se jedná o kameru, si předmět odnesl s sebou. Leč posléze zjistil svůj omyl a věc zahodil. V současné chvíli je případ již v rukou státního zástupce, včetně sděleného podezření ze spáchání přečinu krádeže smělému nenechavci.
O případu jsme již informovali zde.

Auto našel poškrábané
DĚČÍN – Nepříjemné překvapení čekalo také na majitele osobního automobilu v Žatecké ulici v Děčíně. Kolem třinácté hodiny přišel ke svému odstavenému vozu zn. Mitsubishi Outlander, na kterém našel vrypy v laku auta. Oprava jej může vyjít na částku kolem deseti tisíc českých korun. Kriminální technik společně se svým kolegou z Podmokel vozidlo ohledali a v současné chvíli je nepříjemnost děčínskými policisty prověřována s ohledem na přečin poškození cizí věci. Podle trestního zákoníku může být usvědčený vandal potrestán trestem odnětím svobody až do jednoho roku, zákazem činností nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Zatím mu stále chybí
DĚČÍN/JÍLOVÉ – V  úterý dvaadvacátého ledna letošního roku byli policisté z Podmokel přivoláni do Jílového, odkud se v noci z pondělí na úterý ztratil majetek v celkové hodnotě jedenácti a půl tisíce českých korun. Hlas v telefonu nemohl dohledat dvě pily, benzínové a akumulátorové. Obě měl uloženy v garáži u domu. Po ohledání místa činu policisté zahájili prověřování a případ začali šetřit s ohledem na možné přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Plakáty zůstaly na svém místě
DĚČÍN – Policisté byli v úterý dvaadvacátého ledna letošního roku vyrozuměni o rozbité vitríně děčínského kina. K jejímu poničení došlo zřejmě v průběhu předešlé noci. Kromě poničených plastových rámů z ní navíc zmizela krabiška se špendlíky. Její oprava může děčínský magistrát vyjít až na patnáct tisíc českých korun. Okolnosti ohlášeného vandalismu podmokelští policisté prověřují s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Děčín 23. ledna 2019
nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín