Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Za nelegální výlep plakátů dostane pokutu
Za nelegální výlep plakátů po městě se bude zodpovídat třiatřicetiletý muž z Děčína. Hlídka strážníků si muže všimla, když se snažil nalepit plakát na mostní pilíř. Hlídka jeho jednání zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Hádku v baru ukončila hlídka strážníků
Hádku zákazníků s obsluhou baru v Děčíně 1 oznámila v úterý ve večerních hodinách jedna z návštěvnic tohoto podniku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že dvojice mužů se dohadovala s obsluhou kvůli penězům vloženým do hracího automatu. Provoz výherních hracích automatů je v podobných provozovnách na území města zakázán. Obsluha odmítla se strážníky cokoli řešit s odůvodněním, že jde o soukromý klub. Hlídka záležitost zadokumentovala a předala k řešení příslušnému správnímu orgánu.

Řídil pod vlivem alkoholu
Na agresívní chování řidiče upozornil jeden z motoristů strážníky, kteří usměrňovali provoz v Saské ulici v Děčíně 10. Hlídka zastavila vozidlo Mercedes, které řídil pětatřicetiletý muž. Následně u hlídky MP zastavilo jiné vozidlo, jehož řidič hlídce uvedl, že muž v Mercedesu jej předjel na plné čáře a poté jej opakovaně vybržďoval. Z chování řidiče Mercedesu bylo patrné, že je pod vlivem alkoholu nebo jiných látek. To nakonec potvrdil test na alkohol a drogy, který zajistila přivolaná hlídka Policie ČR. Při šetření na místě dále strážníci zjistili, že Mercedes má propadlou STK. Řešení události převzala Policie ČR.

Oslava skončila napadením
K případu nahlášeného napadení v domácnosti byla vyslána hlídka strážníků krátce po poledni 1.1.2019. Hlídka se na místo dostavila během několika minut. V bytě, ve kterém mělo dojít k napadení, hlídka kontaktovala šedesátiletou ženu, která měla krvácející zranění na hlavě a uvedla, že ji napadl její partner. Žena hlídce dále sdělila, že po ní partner dokonce hodil televizi. Hlídka útočníka zadržela a předala přivolané hlídce Policie ČR. Strážníci zároveň na místo přivolali záchrannou službu, která ženu ošetřila.

Zdroj: MP Děčín