Rubriky
Sport Zprávy

S Mostem v základní části počtvrté a naposledy

V rámci dvaatřicátého kola druhé hokejové ligy zajíždějí hokejisté Děčína do Mostu, kde se počtvrté a naposledy v základní části utkají s místním Lvy.

Děčínští hokejisté jsou v tabulce ve skupině Sever na čtvrtém místě se třiatřiceti body. Na své konto si zapsali deset výher a osmnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě navýšili svůj náskok za soupeři za nimi. Naposledy se jim nedařilo na venkovním ledě, kdy padli s Vrchlabím 1:3 a v roce 2019 tak ještě nebodovali a navíc přišli o svůj slibný náskok na postupové pozici do play-off. Pražská Kobra vymazala ztrátu na Medvědy, se kterými má nyní shodně bodů. Navíc se dotahují i Řisuty, které ztrácejí dva body. Dnes tak na mosteckém ledě nečeká Děčín nic lehkého.

Nejproduktivnější hráči

Pavel Kordule – 36 bodů (21+15)
Michal Oliverius – 30 bodů (8+22)
Zdeněk Petráš – 27 bodů (16+11)

Mostečtí hokejisté jsou stále na třetí pozici a na svého dnešního soupeře mají náskok dvanácti bodů. V letošním roce také ještě nebodovali a už by rádi zapsali úspěšné utkání. Lvi si připsali patnáct výher a třináctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Dosud nasbírali pětačtyřicet bodů. V posledním odehraném utkání padli na ledě Jablonce vysoko 2:8 a proti Medvědům se pokusí tento nezdar odčinit a pokusí se získat první body v roce 2019. Dnes na domácím ledě uzavřou společné duely s Děčínem v základní části. A navíc se jim proti Medvědům velmi daří, když ve třech předchozích duelech pokaždé zvítězili. Bude to tak zajímavá bitva o veledůležité body. Děčínu hrozí, že pokud nebude znovu bodovat, může spadnout ze čtvrté pozice.

Nejproduktivnější hráči

Pavel Smolka – 45 bodů (23+22)
František Bakrlík – 44 bodů (21+23)
František Mála – 37 bodů (21+16)

Oba celky se, jak už bylo zmíněno, v probíhající sezóně utkaly třikrát. Pokaždé se z výhry radoval Most, dvakrát v základní hrací době a jednou po prodloužení. Děčínští tak získali pouhý jeden bod.

Utkání na mosteckém zimním stadionu začíná ve středu 16.1.2019 v 18:00. hodin.

Online přenos:MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín