Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští v Klatovech získali jeden bod

Potřetí v sezóně se hokejisté Děčína utkali s Klatovy, podruhé na jejich ledě. Ačkoli Medvědi po první třetině vedli, domácí dokázali stav otočit, a to i po tom, co se Děčínu povedlo několikrát vyrovnat. Nakonec zápas došel do prodloužení, ve kterém si Medvědi připsali jeden bod.

První třetina byla dlouho bezbranková, oba celky se nedokázaly dostat do výraznější šance, která by vedla k ohrožení branky na obou stranách. Až na počátku třinácté minuty se měnilo poprvé skóre. Zdeněk Petráš našel volného DANIELA VOLRÁBA, který poté jeho přihrávku zužitkoval a překonal klatovského brankáře – 0:1. Domácí nedokázali najít recept na vyrovnání a už to vypadalo, že se půjde poprvé do kabin za jednogólového vedení Medvědů. Opak byl však pravdou. Pouhou sekundu před vypršením první části hry, tedy v čase 19:59 zvýšil vedení Děčína přesnou střelou ZDENĚK PETRÁŠ – 0:2. Medvědi si tak vypracovali dvoubrankový náskok.

Ovšem v sedmadvacáté minutě se domácí Klatovy dostaly Děčínu na dostřel jediného gólu. DAVID MICHEL prostřelil Volkeho a partnerský klub plzeňské Škodovky byl zpátky ve hře – 1:2. Tato branka domácí notně nakopla a za dalších patnáct vteřin bylo vyrovnáno. JIŘÍ UHLÍK prakticky hned po vhazování zaskočil Medvědy a obral je tak o jejich vedení – 2:2. Začínalo se tak znovu od začátku. Dokonalý obrat Klatov v jednatřicáté minutě dokonal VOJTĚCH TULAČKA a poprvé v utkání tak strhl vedení na stranu domácích – 3:2. Klatovští pak svůj těsný náskok uhájili až do konce prostřední části hry a měli tak lepší pozici do třetího dějství.

Hned ve druhé minutě třetí třetiny bylo vyrovnáno. Michal Oliverius našel volného TOMÁŠE FAIGLA, jenž tak vrátil Medvědy zpět do hry o body – 3:3. Domácí si ale své ztracené vedení vzali zpět o čtyři minuty později. Svou druhou trefou v utkání nedal Volkemu šanci DAVID MICHEL – 4:3. V pětapadesáté minutě Děčín opět vyrovnal, když se podruhé trefil TOMÁŠ FAIGL – 4:4. Ovšem za necelou minutu měli Klatovští vedení zase na své straně díky JAKUBU SLAVÍKOVI – 5:4. Medvědi se ale nevzdali a vteřinu před vypršením základní hrací doby vyrovnali RADOMÍREM VAŇKEM – 5:5 a vynutili si tak prodloužení. V jeho druhé minutě pak rozhodl JAN MATIÁŠEK a dal tak svému celku bonusový bod navíc – 6:5.

SHC Klatovy – HC Děčín 6:5pp (0:2; 3:0; 2:3 – 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Michel (Rohla, Leština), 27. Uhlík (Houdek), 31. Tulačka (Uhlík, Štěpánek), 46. Michel (Tulačka, Kristl), 56. Slavík (Tulačka), 62. Matiášek (Eret, J.Roubal) – 13. Volráb (Petráš, Volke), 20. Petráš, 42. Faigl (Oliverius), 55. Faigl (Petráš), 60. Vaněk (Kordule, Balcar)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Kaltenböck, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín