Rubriky
Kultura Zprávy

Prodloužení uzavírky kina z důvodů rekonstrukce elektroinstalace

Vážení diváci,
velmi se omlouváme, ale z důvodu aktuálního stavu rekonstrukce elektroinstalace kina Sněžník jsme nuceni prodloužit programovou přestávku kina do 26. 9. 2018. Program posledních zářijových dnů zveřejníme podle aktuální situace na stavbě jen na našich webových stránkách, facebookovém profilu kina a rezervačním portálu vstupenkadecin.cz.

Konání letního kina využíváme pravidelně i k opravám a údržbě kamenného kina, které je po dobu letního kina tradičně zavřené. Letos jsme odstávku nevyužili jen k opravě, ale rovnou k rekonstrukci celé původní elektroinstalace z konce 60. let minulého století, výměně promítacího plátna a jeho maskovacích opon.

Kino Sněžník již neprošlo revizemi elektroinstalace a bylo nutné přistoupit k její kompletní rekonstrukci. Byla tak nutná výměna rozvodných skříní v rozvodně, hliníkových rozvodů za měděné po celém kině, svítidel (někde renovace historických svítidel), zásuvkových obvodů a nouzového osvětlení schodiště kinosálu. S tím spojené navazující opravy a výmalba vysekaného zdiva, odvoz suti a generální úklid všech prostor.

Zřizovatel Statutární město Děčín vypsalo výběrové řízení na zhotovení projektu a poté na základě zhotoveného projektu druhé výběrové řízení na jeho realizaci.

Podle podmínek realizace měla rekonstrukce probíhat na etapy a úplné zavření mělo být nutné pouze od 1.7. do 3.9. 2018, kdy jsme po plné dvouměsíční odstávce se 40 dny náhradního programu prostřednictvím letního kina na zámku (4.7. – 12.8.) měli opět začít promítat.

Bohužel odkrytí reálného stavu při realizaci ukázalo na nutnost změn v projektové dokumentaci a tím pádem prodloužení výroby a dodání některých komponentů, zejména rozvodných skříní. Na zdržení se i velkou měrou podepsala obecně aktuálně velmi kritická situace na trhu práce ve stavebnictví, kdy nedostatek pracovních sil způsobuje zdržení na straně dodavatelů i realizace. Realizátor tak není schopen původní termín spuštění provozu kina stihnout a požádal zadavatele o odklad.

My jsme tak bohužel nuceni jako provozovatel Vás požádat o větší trpělivost a prodloužit programovou přestávku do 26. 9. 2018.

Dobrou zprávou je, že nové větší polarizované polostříbrné plátno s větší odrazivostí vyrobené na míru v USA pro kino Sněžník je už instalováno v rámu. Stejně tak máme nové dráhy, motory, pojezdy a látky jeho maskovacích opon již hotové. Těšíme se, až Vám budeme moci vše ukázat.

Děkujeme Vám za pochopení a věříme, že zachováte kinu Sněžník přízeň.

Mgr. Martin Pošta
vedoucí kina Sněžník