Rubriky
Zprávy

Motorkář za jízdy trousil peníze. Většina se našla, i tak chybí 85 tisíc

Děčínští policisté se zabývají zvláštním případem zmizení peněz. Jejich majitel o ně totiž přišel sám svou neopatrností. Bankovky zastrčil do kapsy, nasedl na motorku a rozjel se. Během jízdy mu všechny odletěly. Větší část se již podařilo zajistit, stále však chybí 85 tisíc korun.

„Motorkář dojel na místo, kam potřebovat a zjistil, že má v kapse pouze prázdnou obálku, nezbylo v ní vůbec nic. Na celou věc poukázala i jedna z řidiček, které viděla, jak motorkář jel a za ním létaly papírky,“ přiblížila případ policejní mluvčí Petra Trypesová.

Po chvíli řidička zastavila, vystoupila z vozu a zjistila, že jsou to bankovky v hodnotě 500, 1 000, 2 000 a 5 000 korun. Začala je tedy sbírat, přidalo se k ní ještě několik dalších lidí. Velkou část rozlítaných peněz již policie zajistila, stále ale pátrá po 85 tisících korun.

„Našlo se pár poctivců, kteří peníze odevzdali, ale několik osádek vozidel tak neučinilo. Policisté nadále na případu pracují s ohledem na možný přečin zatajení věci,“ doplnila Trypesová s tím, že případ se odehrál v Benešově nad Ploučnicí v okolí Děčínské ulice.

Kolik peněz měl u sebe muž na počátku jízdy celkem, policie sdělit odmítla.

Autor: šm
Zdroj: https://usti.idnes.cz/