Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

V mžiku utekl
DĚČÍN – Po dámské peněžence se od úterý sedmého srpna letošního roku začala shánět seniorka z Děčína. Během odemykání brány se k ní v nestřeženém okamžiku přimotal nenechavec, který jí z položené tašky sebral portmonku s finanční hotovostí a vzápětí utekl pryč. Nepříjemný incident oznámila děčínským policistům, kteří se oznámením zabývají s ohledem na přečin krádeže.

Vystoupil bez ní
DĚČÍN – Podmokelští policisté pátrají po okolnostech oznámení ze dne 7. 8. 2018 a zatoulané tašce, které mohou poukazovat směrem k možnému přečinu zatajení nálezu. Na děčínské policisty se obrátil cestující, jenž třetího srpna letošního roku cestoval po Děčíně autobusem městské hromadné dopravy. Když přišlo na vystupování, vzal jednu ze svých tašek a vystoupil. Vzápětí si uvědomil, že si v autobuse nechal ještě jednu. V ní byly osobní věci, včetně mobilního telefonu, který ohodnotil částkou dvou tisíc českých korun. Celková ztráta věcí jej přišla na 5.750,- Kč.

Je pryč
DĚČÍN – Z neoploceného pozemku u hotelu v Děčíně zmizela během prvního srpnového týdne letošního roku sekačka s pojezdem zn. Oleo-Mac v hodnotě šesti tisíc českých korun. Zahradní stroj byl uložen v kůlně u objektu. Zaměstnankyně hotelu se na policisty obrátila poté, co zjistila otevření vchodu a absenci sekačky. Ve středu osmého srpna do místa činu hledali místo činu a začali se ohlášenou událostí zabývat s ohledem na přečin krádeže.

Čapli ho za pokladnami
DĚČÍN – Děčínští policisté ve středu osmého srpna letošního roku sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, jehož následkům čelí mládenec z Ústecka. V polovině letošního června zavítal do děčínského obchodního střediska, kde si do svého batohu poschovával tuňákové konzervy. Prostorem pokladen prošel bez placení, což bylo výzvou pro ostrahu obchodu. Obchodníci škodu vyčíslili na 719,- Kč.

Zmizel i s květináčem
DĚČÍN – Ohlášená škoda dva a půl tisíce českých korun může odpovídat např. vzrostlému oleandru v květináči. Jeho majitel se po něm začal shánět, jelikož mu dekorativní dřevina zmizela z pozemku u domu během noci ze středy na čtvrtek 9. srpna 2018. Keř o výšce 1,75 m zatím nebyl nalezen. Policisté čerstvě ohlášenou událost prověřují s ohledem na možný přečin porušování domovní svobody.

Děčín 10. srpna 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín