Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci začali přípravu

V pondělí 6. srpna 2018 se v ARMEX Sportcentru poprvé od konce června sešli děčínští Válečníci, aby zahájili společnou přípravu na blížící se ročník 2018/19. Po třítýdenní fázi individuálních tréninků tak pro basketbalisty následuje osm týdnů společné dřiny, než 30. září zahájí Kooperativa NBL domácím soubojem proti nováčkovi Královským Sokolům z Hradce Králové.

Tým doznal několika změn, když tou nejvýraznější je posun dlouholetého kapitána Jakuba Houšky na pozici asistenta trenéra. „Kouba je ikonou klubu, strávil v dresu dlouhých 14 let a především byl skvělým kapitánem. V klubu bude nadále jako součást realizačního týmu u mužů, rozvíjet bude i práci u mládeže, kde už minulé roky působil.“, říká generální manažer Lukáš Houser. Tým dále opustili Pavel Houška, Filip Halada a Lukáš Bažant. Novými tvářemi jsou Lamb Autrey, Klint Carlson a David Žikla. O své místo v týmu bude bojovat několik mladíků.

K předsezónnímu období patří i přípravná utkání. Děčín čeká mix českých a zahraničních soupeřů, z nichž zhruba polovina se odehraje na palubovce ARMEX Sportcentra v Maroldově ulici. Pokračovat bude i sehrávání zápasů v českých městech, kde se běžně NBL nehraje. V rámci oslav 70 let spolupracujícího klubu TJ Slovan Varnsdorf vyzvou Válečníci v odvetě rakouského mistra ECE Bulls Kapfenberg. Dalšími soupeři budou tradičně Chemnitz a Weissenfels, ale třeba i Nymburk nebo Ústí.

Trenér Pavel Budínský k začátku přípravy uvádí: „Dneškem pro nás začala nová sezóna, na níž se moc těším. Těším se na novinky v naší organizaci – nové tváře v realizačním týmu, nové hráče, na fanoušky – ty stálé a doufám, že i na nové. Začali jsme dnešními testy a věřím, že budování herní identity a týmové chemie půjde tím správným směrem, jakým bychom si všichni přáli.“. Kouč zahajující svou patnáctou sezónu v Děčíně tedy letní přípravu povede nejen s kondičním specialistou Vladimírem Hojkou, jak bylo minulé roky zvykem, ale také s Jakubem Houškou. Pondělní testy absolvovalo 12 hráčů, ke kterým se ve středu připojí oba Američané. Reprezentační povinnosti si také už tradičně v roli asistenta trenéra kadetek U16 plní Robert Landa, který se připojí ve druhé polovině srpna.

V létě byl v českých barvách z děčínských nejvíc vidět Ondřej Šiška, který zanechal výraznou stopu na hřištích 3×3, kde s týmem Humpolec Bernard zaznamenal nejeden úspěch. Prvním srpnovým víkendem, kdy se v Praze konal turnaj Masters, však tato anabáze skončila a Ondra se připojuje k týmu Válečníků.

Další reprezentační stopu zanechali na mistrovství Evropy divize B do 20 let David Žikla a Jan Karlovský. Především David přicházející do Děčína z USK Praha byl klíčovou postavou týmu. Honza jako mladší ročník především sbíral zkušenosti. Rozhovor s oběma mladíky můžete najít na webu klubu ZDE.

Kromě těchto reprezentantů nastoupí do přípravy ještě další tři mladíci. Martin Klouda, jenž už v loňském roce v Děčíně sbíral zkušenosti a další dva hráči ročníku narození 1999 – děčínský odchovanec Jonáš Písařík a Jakub Skalička ze Sokola Pražského.

 

Kádr BK ARMEX Děčín 2018/19:

rozehrávači: Ondřej Šiška, Lukáš Feštr

křídla: Tomáš Pomikálek, Lamb Autrey, Šimon Ježek, Filip Kroutil, Martin Klouda

pivoti: Robert Landa, Jakub Krakovič, Pavel Grunt, Klint Carlson, David Žikla, Jan Karlovský

 

Přípravná utkání BK ARMEX Děčín 2018:

31. 8.    18:00    BV Chemnitz 99ers – BK ARMEX Děčín

5. 9.     18:00    ČEZ Nymburk – BK ARMEX Děčín

7. 9.     18:00    Geosan Kolín – BK ARMEX Děčín

14. 9.    18:00    BK ARMEX Děčín – Kapfenberg Bulls

15. 9.    17:30    BK ARMEX Děčín – Kapfenberg Bulls (ve Varnsdorfu)

19. 9.    18:00    BK ARMEX Děčín – MBC Weissenfels

21.9.     11:00    BK ARMEX Děčín – SLUNETA Ústí n.L.

Zdroj: www.bkdecin.cz