Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Za nepořádek platili pokuty
Díky včasnému oznámení občanů se strážníkům včera podařilo zadržet a pokutovat dva muže, kteří znečistili veřejné prostranství nepořádkem. V prvním případě šlo o devětatřicetiletého muže z Litoměřic, který po návštěvě baru v Děčíně 9 převrátil betonový odpadkový koš. Pod dohledem strážníků musel vše uklidit a za přestupek mu strážníci uložili pokutu.

V druhém případě šlo o osmadvacetiletého muže z Děčína. Kolemjdoucí si všimli podezřelého, který vyhazoval věci z kontejneru  a některé na místě začal rozebírat, aby z nich získal kovové součástky. I jemu strážníci uložili pokutu a dohlédli na to, aby po sobě veškerý nepořádek uklidil.

Vyhozený nepořádek z okna stál ženu několik tisíc korun
Místo odnosu nepotřebných věcí do sběrného dvora zvolila jedna z obyvatelek nechvalně známého domu v ulici Zelená v Děčíně 3 mírně nestandardní řešení – zbytky nábytku a vybavení domácnosti jednoduše vyhodila z okna. Sběrný dvůr, kde lze obdobný odpad odevzdat bezplatně, je přitom od zmíněného domu zhruba sto metrů. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie. Nájemníci domu ovšem nepatří v případě objasňování protiprávního jednání právě k nejsdílnějším. Hlídce strážníků se nakonec podařilo zjistit, kdo odpad z domu vyhodil. Ženě pak strážníci uložili pokutu ve výši několika tisíc korun.
„Informace o nepořádku se poté dokonce objevila na jedné facebookové skupině včetně fotografie ve chvíli, kdy dotyčná nepořádek vyhazovala. Kdyby facebookový přispěvatel zavolal na linku 156, mohl být problém vyřešen daleko rychleji,“ doplnil ředitel městské policie Marcel Horák.

Mladíci převraceli kontejnery, se strážníky se chtěli prát
Nasazením pout a předvedením na Policii ČR skončil zákrok hlídky městské policie proti dvojici vandalů. Mladíci ve věku šestnáct a osmnáct let se v noci z neděle na pondělí bavili tím, že převraceli koše na odpadky, kontejnery nebo přenosné dopravní značení.
U mladšího z dvojice hlídka provedla dechovou zkoušku, která ukázala jedno promile alkoholu. Strážníci mladíka vyzvali, aby prostřednictvím telefonu kontaktoval svého otce, který by jej na místě vyzvedl. Mladík se po celou dobu choval ke strážníkům velmi arogantně, na strážníky slovně útočil a urážel je. „Z místa se poté chystal odejít i přesto, že jej hlídka opakovaně jménem zákona vyzvala, aby setrval do příjezdu jeho otce. Nakonec strážníci museli použít donucovací prostředky. Mladík se zákroku aktivně bránil a hlídku začal napadat i jeho starší kamarád,“ uvedl ředitel městské policie Marcel Horák. Strážníci oběma nasadili pouta a předvedli je na obvodní oddělení Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Bezdomovci nepořádek uklidili pod dohledem strážníků
Na přítomnost bezdomovců v ulici Krásnostudenecká v Děčíně 6 si stěžovali tamní obyvatelé. Uvedli, že jakási dvojice mladých lidí se utábořila v křoví a dělá kolem sebe značný nepořádek. Hlídka strážníků na místě zastihla devatenáctiletého mladíka z České Kamenice a o rok starší dívku. Hlídka po ověření totožnosti a zjištění, zda po dotyčných není vyhlášeno pátrání, nechala dvojici veškerý nepořádek uklidit a z místa oba bezdomovce vykázala.

Zdroj: MP Děčín