Rubriky
Zprávy

Alkohol a rychlost v hledáčku dopravních policistů

V uplynulém týdnu se děčínští dopravní policisté zapojili do krajských dopravních akcí, zaměřených na dodržování stanovených rychlostí a absenci alkoholu u řidičů, kteří sedají za volant.

Poslední dva květnové dny letošního roku se policisté na děčínských silnicích zaměřili na dodržování stanovené rychlosti řidiči motorových vozidel. V průběhu trvání dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali 54 motorových vozidel, z toho 46 jejich řidičů překročilo zákonný rámec a dopustilo se dopravního přestupku. Pět přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dalšímu projednání, z toho tři souvisely s nepřiměřenou rychlostí. Zbývající dva se týkaly špatného technického stavu vozidla a jízdy bez řidičského průkazu. Jednačtyřicetkrát policisté vyzvali řidiče a řidičky zastavených vozidel k uhrazení pokuty za nepřiměřenou rychlost. Do státní kasy putovalo celkově 34.300,- Kč.

Následující první červnový víkend letošního roku pak dopravní policisté kontrolovali řidiče a řidičky v souvislosti s užitím alkoholu před a během jízdy motorovým vozidlem. Do akce bylo zapojeno sedm policistů, kteří na silnici zkontrolovali v průběhu trvání dopravně bezpečnostní akce celkem šestapadesát motorových vozidel. Ani jeden z kontrolovaných řidičů a řidiček nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. V šesti případech řidiče opět potrápila nepřiměřená rychlost, za kterou dohromady zaplatili na pokutách celkem 4.800,- Kč. Zbývající dva se týkaly blíže nespecifikovaného překročení zákona, za které policisté uložili souhrnně osm set českých korun.

Dopravně bezpečnostní akce probíhali v jižní i severní části okresu a řidiči se s policisty mohli potkat např. v Jánské, Dobrné, Horních Habarticích, Verneřicích atd.

Děčín 4. června 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín