Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Bezdomovec putoval do psychiatrické léčebny
Na agresivního hlučného bezdomovce si včera před polednem stěžovali obyvatelé domů u Pastýřské stěny v Děčíně 4. V oznámení uvedli, že muž se často pohybuje po okolí, křičí na kolemjdoucí a měl by podle oznamovatelů přebývat někde pod skalním převisem.

Na místo vyslala dozorčí služba hlídku strážníků. Hlídka během několika minut zjistila, že muž si u skalního převisu vybudoval stan. Už zpovzdálí bylo znát, že muž bude mít problémy s psychikou. „Muž neustále něco nesrozumitelného křičel a ihned se pustil slovně do hlídky, že jde o jeho území a hlídka tam nemá co dělat. Strážníci se jej snažili zklidnit a přimět jej, aby nepořádek uklidil, stan sbalil a v poklidu odešel,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Muž se ovšem k odchodu neměl a slovní agrese přerostla během chvíle ve fyzické napadení.

„Muž se na strážníky snažil zaútočit, proto proti němu hlídka použila donucovací prostředky a nasadila mu pouta,“ dodal ředitel.

Zadrženého hlídka převezla na obvodní oddělení Policie ČR, která si záležitost převzala. Podle zjištění strážníků byl muž krátce poté převezen sanitkou na psychiatrické oddělení

Za rušení nočního klidu dostanou pokutu
Pokuta za rušení nočního klidu čeká dvojici žen ve věku čtyřicet dva a dvacet jedna let. Na jejich hlasité projevy si stěžovali obyvatelé Děčína 4 včera krátce před půlnocí. Na místo byla vyslána hlídka městské policie, která dvojici kontaktovala. Zeny rušily noční klid hlasitým projevem. Hlídka zklidnila situaci, jednání zadokumentovala a přestupek předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu Magistrátu města Děčín.

Srnku se podařilo vysvobodit
Na srnku zaklíněnou v brance kousek od čističky odpadních vod v Děčíně 32 upozornili strážníky včera před polednem kolemjdoucí lidé. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka městské policie. Strážníkům se nakonec podařilo zaklíněné zvíře uvolnit a vypustit do volného prostoru. O události hlídka informovala zástupce místního mysliveckého sdružení.

Za veřejné pohoršení dostala dvojice pokutu
Jedna z nájemnic nechvalně proslulého bytového domu v děčínské čtvrti Staré Město oznámila na tísňovou linku městské policie, že ji napadá její přítel. Na místo byla vyslána hlídka strážníků, která dvojici kontaktovala. Nešlo o fyzické napadání, ale o velmi hlasitou partnerskou hádku. Dvojice na sebe křičela nepublikovatelné výrazy na veřejnosti. Hlídka oba zklidnila a oběma uložila pokutu za veřejné pohoršení. Strážníci následně dohlédli, aby se situace opět nevyhrotila.

Rodiče nechali děti bez dozoru
Bez dozoru nechali své děti rodiče z Ústecké ulice v Děčíně 5. Všimli si toho zaměstnanci firmy, která sídlí naproti obytnému domu. Na linku městské policie oznámili, že se ve druhém patře vyklání z oken velmi malé děti, což je nebezpečné. Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků, která zjistila, že děti se bavily tím, že vyhazovaly hračky z oken. Hlídka kontaktovala jejich matku, sedmačtyřicetiletou ženu ze Slovenska, která přislíbila nápravu. Hlídka záležitost vyřešila velmi důraznou domluvou.

Zdroj: MP Děčín