Rubriky
Sport Zprávy

Pavel Houška teď už nemáme co ztratit

Válečníci se po dvou domácích zápasech ve čtvrtfinále se svitavskými Tury ocitli v těžké situaci, protože výhodu domácího prostředí nevyužili ani jednou a soupeř vede v sérii hrané na čtyři vítězství 0:2 na zápasy. A nyní jsou to Svitavy, které budou mít dvakrát výhodu domácího prostředí. O odehraných zápasech i duelech ve Svitavách jsme hovořili s děčínským pivotem Pavlem Houškou. 

• Čím to, že jste oba domácí duely prohráli?
V prvním zápase to bylo hodně špatné a dostat doma před devadesát bodů, to nemůžeme porazit nikoho. Tam byl primární problém v obraně, především pak v první čtvrtce, kterou jsme neskutečně protekli a vzniklé manko se pak s námi táhlo celý zbytek zápasu. Druhé čtvrtfinále bylo jiné a první poločas byl z naší strany dobrý. Dařilo se nám plnit to, co jsme si řekli. Ale bohužel, zápas se nehraje jen na jeden poločas, a ve druhém se Svitavy zlepšily a začaly dávat z dálky. To byl jeden z klíčů úspěchu v první půli, kdy se nám dařilo zastavovat soupeře na trojkové střelbě a dal jen dvě. Po přestávce jsme ale začali dělat mentální chyby v obraně, špatně jsme rotovali, špatně si pomáhali, respektive, chtěli jsme být všude, ale nakonec jsme nechávali volné střelce. V obraně byl trochu chaos a nedorozumění, a to nás stálo druhý zápas.

• Dlouho to ale vypadalo nadějně…
Bylo to jiné utkání, než to první, protože oba týmy měly v nohách úvodní čtvrtfinále. A tomu odpovídá i skóre. Dostat doma šedesát čtyři bodů, to není vůbec špatné, ale dát šedesát jedna, s tím se dá vyhrát jen těžko. A tady vidím další náš problém, útok. Po přestávce jsme začali být statičtí, přestali jsme běhat, tedy to, co nás zdobilo první půlku, a přestali jsme si pouštět balón.

• Při poslední akci jste stihli dvě trojkové střely, jednou to byl Ondřej Šiška, jednou vy. Ale byť to nebyly špatné pokusy, obroučkou nepropadly.
Tyhle neproměněné střely bych neviděl jako problém. Problém byly ty situace před tím, kdy jsme například špatně vyřešili pick and roll a nechali volného Jirku Jelínka, který nám dal trojku. Tam to bylo špatně dorotované, špatně dobrané…

• Nyní vás čekají dva zápasy ve Svitavách, kde jste letos ještě nevyhráli…
Je pravda, že jsme tam ještě nevyhráli, ale na druhou stranu, my už nemáme co ztratit. My tam prostě musíme vyhrát, musíme dát do toho úplně všechno a buď to vyjde nebo ne.

• S jakou taktikou tam pojedete?
Vyhrát. Prostě vyhrát. Nějak to urvat. Nemusí to být hezké utkání, ale musíme bojovat. Stačí vyhrát o jediný bod, klidně ať to skončí 10:11, ale musíme zvítězit.

Zdroj: www.bkdecin.cz