Rubriky
Zprávy

Strážníci měli plné ruce práce s opilými lidmi

Napilno měly během uplynulého víkendu hlídky děčínské městské policie s pomocí lidem, kteří nezvládli konzumaci alkoholu. V jednom případě musela zasahovat i zdravotnická záchranná služba.

V půl druhé ráno v noci z pátka na sobotu oznámil občan hlídce MP, že na parkovišti pod bývalým Atlantikem leží namol opilá dívka. Hlídce se nepodařilo dotyčnou probrat, na místo byla proto přivolána záchranka, která dívku odvezla do nemocnice na ošetření. „Dívka nebyla schopna ani sdělit svou totožnost. Až později strážnici zjistili, že jde o devatenáctiletou dívku z Děčínska. Hlídce se podařilo kontaktovat její matku, které předala informace o převozu dívky do nemocnice,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Další problémy s opilými lidmi řešily hlídky strážníků během neděle. Ve dvě hodiny ráno oznámil jeden z obyvatel Hálkovy ulice v Děčíně 1, že se na zemi před domem válí nějaký muž a hlasitě nadává. Hlídka na místě kontaktovala opilého třiadvacetiletého muže. Rušení nočního klidu hlídka vyřešila uložením pokuty a dohlédla na odchod muže do místa bydliště.

Dalšího jedince, který konzumaci alkoholu nezvládl, zjistila hlídka při kontrole cyklostezky v Děčíně 3. Poblíž kempu se povaloval silně opilý muž a vedle něj ležel mobilní telefon a další věci. Komunikace s mužem byla více než obtížná, strážníkům se ale podařilo získat kontakt na jeho matku, která si jej na místě vyzvedla.

Posledním oznámením, které mělo souvislost s požíváním alkoholu, se strážníci zabývali v neděli krátce před desátou hodinou večer. Na linku městské policie oznámila žena, že na Labském nábřeží se pohybuje muž, který převrátil kontejner. Hlídka dotyčného dostihla a zjistila, že jde o třiatřicetiletého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Dotyčný nepořádek pod dohledem hlídky uklidil. Záležitost strážníci vyřešili uložením pokuty.

Zdroj: MP Děčín