Rubriky
Turisti Zprávy

Projekt „Jeden kraj – tři různé zoo“ bude pokračovat i v tomto roce

Jeden kraj – tři různé zoo: Společná vstupenka do zahrad se vyplatí! Vítěz z loňského ročníku si užije víkendový pobyt na Klínech.

Již od roku 2016 mohou milovníci zoologických zahrad využít výhodné nabídky k návštěvě tří zahrad Ústeckého kraje – Zoo Děčín, Podkrušnohorského parku Chomutov a Zoo Ústí nad Labem. Projekt Jeden kraj – tři různé zoo je založen na společné vstupence, kdy návštěvníci zaplatí nižší cenu než při součtu všech tří vstupů. Je určena dospělým osobám a dětem za 260 a 140 Kč. V roce 2016 využilo této nabídky 248 zájemců, o rok později jich bylo o 561 více. Soutěžní kupón odevzdalo v roce 2017 celkem 547 účastníků, což bylo o 371 více než v roce předešlém. „Jak je vidět na počtu zakoupených vstupenek každý rok se zájem zdvojnásobí. Jsme velmi rádi, že tolik návštěvníků má díky tomuto projektu možnost navštívit i zoologické zahrady na druhé straně kraje než je jejich bydliště a podívají se tak na další místa. To byl ten hlavní důvod, který nás před lety na myšlenku společné vstupenky vlastně přivedl,“ uvedl při předávání krajský radní pro cestovní ruch a regionální rozvoj Zdeněk Matouš. Letos se Ústecký kraj ve spolupráci s destinační agenturou Krušné hory a všemi zoologickými zahrady rozhodl, že ocení hned 10 návštěvníků. Ceny se tentokrát předávaly v areálu Podkrušnohorského zooparku Chomutov u bazénu s tuleni kuželozubými. „Výhry jsou záměrně vybrány tematicky, z prostředí Krušných hor a blízkého okolí, a jsou zaměřeny spíše na zážitky,“ popsala ředitelka destinační agentury Eva Maříková. První cenou byl víkendový pobyt ve sportovním areálu na Klínech, druhou cenou je Offroad Safari v Krušných horách, třetí výherce získal zážitkový program krmení a kontakt se slony v ústecké zoo. Výherci na 4. a 5. místě si užijí finanční poukazy do restaurace a čokolaterie, ostatní si odnesli dárkové předměty – regionální produkty a dárky s propagačními předměty ze všech zúčastněných zoo.

Oblíbený projekt bude pokračovat i v letošním roce, dokonce mu bude věnována ještě větší mediální podpora, a to i za hranicemi kraje. Cílem je propagace nejen tří zajímavých turistických cílů, ale podpora návštěvnosti celého Ústeckého kraje. Projekt bude odstartován 1. dubna 2018 a i v tomto roce čeká na potencionální návštěvníky společná vstupenka ve formě pohlednice a dárek v podobě originální magnetky. Motivem děčínské zoo je tentokrát klaun očkatý – oblíbený Nemo, v Chomutově tuleň kuželozubý a v ústecké zoo horká novinka – tučňák brýlový. Poděkování patří nejen vedení tří zoologických zahrad, ale také zástupcům Ústeckého kraje, odboru regionálního rozvoje a oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu za pomoc při přípravě, realizaci a zejména publicitě celé kampaně.

Seznam výherců:

1.místo  Michal Kolenatý

2.místo  Jiří Mráček

3.místo  Miroslav Bradáč

4.místo  Milan Jelínek

5.místo  Anna Brabcová

6. až 10.místo Jaromír Slabák, Zuzana Oberreiterová, Miroslav Strnad, Alžběta Grzybowská a Tomáš Berger

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.