Rubriky
Sport Zprávy

Děčín se stává populárnějším pro běžce a pořadatele běžeckých závodů

Labská stezka a Cyklostezka Ploučnice, běžecké trasy na Kvádrberku, Mariánská louka, rozmanitá krajina národního parku – tato místa a mnoho dalších se těší oblibě běžců amatérských i profesionálních, kteří vybíhají za každého počasí a v kterémkoli ročním období.

V posledních letech se tyto lokality staly také oblíbenými pro pořadatele běžeckých závodů. Již v březnu bude sportovce čekat v rámci akce Zahájení turistické sezóny Volkswagen běh. Jedná se o šestikilometrový okruh v prostoru Smetanova nábřeží, Křížové ulice, Děčínského zámku, Mariánské louky a Labské stezky. Druhý ročník tohoto běhu pořádá spolek Konkordia Děčín ve spolupráci s firmou Volkswagen Horejsek a městem Děčín.

Konkorida Děčín pořádá i další zajímavé běžecké závody během roku. Letos se již uskutečnil Bludičkový běh na cyklostezce, připravují se jarní kros na Kvádrberku, běh kolem Zoo, okruh Maxičkami nebo podzimní kros na Sokolím vrchu. Více informací naleznete na webových stránkách www.konkordia-decin.cz. Právě Konkordia se ve spolupráci s městem zasloužila o vyznačení běžeckých tras na Kvádrberku, kde můžeme pozorovat oproti předešlým rokům vysoký nárůst přibývajících běžců, kteří si mohou vybrat ze čtyř rozdílně náročných a dlouhých tras na vrcholu stolové hory.

Duben zpestří další oblíbený závod, a to Děčín Run Fest, který pořádá Triade Děčín. Toto sdružení má ve své režii závody jako triatlonový Železný knedlík, plavecký Gastonův memoriál, duatlon pro děti, Xterra Děčín, běh 17. listopadu a zmiňovaný Run Fest. Ten se bude konat 21. dubna v kategoriích jednotlivci, rodinný běh, půlmaraton a dětský závod. Bližší informace naleznete na webových stránkách www.decinsportfest.cz.

Mezi další hojně navštěvované závody pro všechny věkové kategorie patří Bobo běh, který bude letos čtvrtým rokem pořádat 23. června zkušený běžec Bohouš Matys z Děčína. Trať je pětikilometrová, v okruhu děčínského zámku, Labského nábřeží a Mariánské louky. Závod je rozdělen na kategorii dospělých a dětí tak, aby každý závod zvládl. Doporučujeme opět navštívit webové stránky www.bobobeh.cz

A nakonec na podzim se zkušení běžci každoročně těší na náročný závod jednotlivců i dvojic v krajině národních parků Českého a Saského Švýcarska – ULTRALABÁK. Tento závod, který celkově měří 52 kilometrů, pořádá cestovní kancelář Enthusia ve spolupráci s Kempem Děčín a magistrátem města, v čele s ředitelkou závodu Katkou Smíškovou. Celkové převýšení na trati je 1 750 metrů a závodníci z centra Děčína vybíhají k nejvyšším stolovým horám v Česku a Německu, tedy Sněžníku a Groβer Zschirnsteinu. Trať je velice rozmanitá, tvoří ji 80 % lesní cesty, úzké traily, polní cesty, pěšiny a z 20 % asfalt. www.ultralabak.com

Běžeckých závodů každým rokem přibývá, a to právě z důvodu nárůstu počtu běžců, pro které se tento sport stává v posledních letech stále oblíbenějším. Závodů se neúčastní pouze místní obyvatelé, ale také běžci z okolních měst nebo nedalekého Německa, což je přínosem pro celkovou návštěvnost a atraktivitu města.

Zdroj: www.idecin.cz