Rubriky
Zprávy

Události Policie České republiky

Zamykejte vozidla!
RUMBURK – Vzdalovat se od nastartovaného vozidla se nevyplácí. O tom ví své oznamovatel řidič taxi služby, který v Jiříkově krátce po půlnoci v sobotu čtyřiadvacátého února zanechal u osobního automobilu „běžet motor“ a odskočil si do přilehlé restaurace. Po chvilce se k místu jeho odstavení vrátil. Vůz už byl pryč. Vše oznámil policistům, kteří vyhlásili pátrání a začali se případem zabývat. Zhruba kolem půl desáté večer téhož dne se podařilo rumburským policistům s hlídkou městských strážníků vůz nalézt o pár ulic dál. Nalezené auto bylo odstaveno tak s klíčky uvnitř a nepoškozené. Po provedení všech nedokladných úkonů byl vůz vrácen do rukou majitelky a policisté sobotní incident dále prověřují s ohledem na přečin neoprávněného užívání cizí věci.

Zmizela mu peněženka

DĚČÍN – Děčínští policisté prověřují okolnosti nepříjemnosti ze zaměstnání. Ráno obsluha místní restaurace odložila své osobní věci do šatny pro zaměstnance, včetně své peněženky s doklady a finanční hotovostí. Při odchodu ze zaměstnání oznamovatel zjistil, že mu chybí. Policisté případ šetří s ohledem na možné přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Už na ně přišli

DĚČÍN – Poničeným veřejným osvětlením na Masarykově náměstí v Děčíně se policisté zabývali do začátku loňského prosince. V průběhu prověřování všech okolností vyšlo najevo, že osvětlení rozkopali dva mladíci z Děčínska. Oprava osmi světelných sloupků vyčíslili zástupci města Děčína na částku přesahující pět a půl tisíce českých korun. Škoda byla mladými výtržníky uhrazena a případ byl předán k dalšímu projednání úředníkům Magistrátu města Děčína.

Zlákaly ho nejen cigarety
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté pracovali od poloviny letošního února na případu vloupání do místní benzínové čerpací stanice. V časných ranních hodinách sedmnáctého února zmizela z napadeného objektu finanční hotovost, tabákové výrobky a dálniční známky v celkové hodnotě bezmála dvaceti tisíc českých korun. Oprava poničených části objektu vychází na dvacet tisíc českých korun. Letos třiadvacátého února si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci jednadvacetiletý muž z Benešovska. Kromě zápisu do rejstříku trestů může navíc přijít až o dva roky svobody.

Děčín 26. února 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín