Rubriky
Sport Zprávy

Počtvrté za sebou Medvědi plně bodovali

Před utkání s Jabloncem uctil děčínský zimní stadion památku náhle zesnulému děčínskému rozhodčímu Václavu Štěpánkovi minutou ticha a přímo na ledě proběhla i krátká pieta. Medvědi toto utkání věnovali právě jemu.

Utkání začalo aktivně z obou stran. Oba celky si vypracovaly brzy po šancích, oba gólmani byli ovšem pozorní. Ve čtvrté minutě se měnilo skóre, a to na straně Jablonce. VOJTĚCH HAVLAS přesnou střelou využil přesilovou hru a poslal Vlky do vedení – 0:1. O chvilku později nebyli Děčínští daleko od vyrovnání, pumelici Daniela Volrába ale nakonec pokryl Hosnedl. V osmé minutě neudržel puk na modré čáře Kaltenböck a Brokeš pak uháněl sám na Dlouhého, tváří v tvář ho ale nepřekonal. Na začátku jedenácté minuty bylo vyrovnáno. TOMÁŠ FAIGL z pravé strany vyslal prudkou střelu a kotouč pak umístil pod víko jablonecké svatyně – 1:1. Stále se hrál hokej nahoru dolů a v devatenácté minutě měli hosté na holi druhou branku. Babec totiž z levé strany bekhendovou střelou orazítkoval pravou tyčku Dluhého branky. Do konce první části se už nic nestalo, tak se poprvé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

V šestadvacáté minutě střílel kus za modrou čárou Vaněk a jeho vzdušná střela pak zazvonila o břevno hostující branky. O chvíli později unikl všem Zdeněk Petráš a při střele byl faulován Čechurou. Sudí poté nařídil trestné střílen, které ale děčínský útočník neproměnil, když branku Vlků přestřelil. Samostatný nájezd měli k dispozici Medvědi také dvě minuty poté. Macek pronikl až přes Hosnedla a znovu Čechura ve střelecké pozici fauloval. Další trestné střílení ovšem musel jet Jaroslav Hašek, neboť Macek se o konstrukci hostující branky zranil. Nicméně děčínský matador trestné střílení provedl dobře, z levé strany střílel do branky, Hosnedl ale kotouč pokryl svým betonem. Znovu se tak skóre neměnilo. A to ani po velké šanci Navarry. I podruhé do kabin se tak šlo za stejného stavu, jako tomu bylo po první části hry.

Hned na začátku třetí třetiny ujel Lukáš Tondr a z pravé strany vyslal střelu švihem. Dlouhý ovšem vytasil efektní semafor a šanci Vlků tak zneškodnil. Medvědi měli velký tlak před Hosnedlem, ten ale jejich střely pokryl. V padesáté minutě už ale musel lovit podruhé puk ze své sítě. Po pěkné souhře dostal přihrávku před vlčí branku PAVEL ZAJAN a po jeho střele skončil kotouč za Hosnedlem – 2:1. Medvědi tak šli poprvé v utkání do vedení. Hosté se ale nevzdávali a v závěru třetí periody si vynutili tlak před Dlouhým. V další šanci se ocitl Zajan, ale jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč. Konec třetí třetiny odehráli Děčínští takticky velmi dobře, neustále drželi kotouč na svých holích a nepustili Vlky k powerplay. Po těžkém boji tak nakonec těsné vedení udrželi a připsali si tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 2:1 (1:1; 0:0; 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Faigl (Chmel, Zika), 50. Zajan (Volráb, Hašek) – 4. Havlas (Nevyhoštěný, Pavlů)

Sestava HC Děčín:
Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Macek, Tenkrát, Chmel, Vaněk – Zajan, Volráb, Horák – Faigl, Oliverius, Chovanec – Petráš, Vacek, Hašek – Zika, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín