Rubriky
Politika Zprávy

Děčín se stal nejlepším městem pro byznys v Ústeckém kraji

Nejvíce podnikatelů ze všech měst v Ústeckém kraji, nejnižší index stáří obyvatel, nejnižší index daně z nemovitosti v kraji a nejlepší webové stránky vynesly Děčín na první místo v hodnocení průzkumu Město pro byznys 2017. Druhá příčka patří Teplicím a třetí Lovosicím.

„Jedním z důležitých kritérií byla například komunikace s živnostenským odborem, kdy jsme testovali elektronickou komunikaci, rychlost, odbornost informací i počet úředních hodin. řekl ředitel projektu Petr Lutonský.

„Některé dnes dokonce mají úřední hodiny celý týden, ne den či dva v týdnu, jako to bylo běžné dříve,“ dodal.

V letošním 10. ročníku srovnávacího výzkumu agentury Datank měla podle Lutonskéno větší váhu jiná kritéria než v předchozích letech – třeba webové stránky a vzdálenost dálnice.

„To sice město moc ovlivnit nemůže, ale pro podnikatele je to důležité. Děčín sice nemá blízko českou dálnici, ale německou ano,“ upozornil.

Děčín prvenství potěšilo. „Když jsme se dívali na kritéria, musíme být pyšní všichni. Nešlo jen o veřejnou správu, ale i hodnocení od podnikatelů. Uspěli jsme všichni,“ sdělila náměstkyně primátorky Hana Cermonová.

Autor: Andrea Angermannová
Zdroj: https://usti.idnes.cz/