Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Nabídka je zaujala
DĚČÍN – Ústřední roli v rozsáhlém případu z konce loňského roku hraje roli inzerát nabízející prodej populární herní konzole Playstation 4 za částku 4.000,-. Devětadvacátého prosince 2017, v den, kdy byl inzerát prostřednictvím internetového portálu zveřejněn, na něj zareagovalo několik zájemců. Inzerent nabídky přijímal jako na běžícím pásu a zájemcům předával čísla bankovních účtů, na které odcházely jejich finanční prostředky. Někdy kompletně celá částka ve výši 4.000,- Kč, jindy pouze záloha ve výši 500,- Kč, nebo 1.500,- Kč atd. Jakmile se policisté začali zabývat prvním případem možného přečinu podvodu, začaly se objevovat v rámci celé republiky i další případy, které měly společné jmenovatele. V průběhu prověřování policisté odhalili sedmnáct případů, za kterými se skrývá částka uhrazená zájemci o herní konzoli v celkové výši 48.350,- Kč. Z výpovědi odhaleného inzerenta vyšlo najevo, že jednal úmyslně s cílem získat finanční prostředky. Trestní stíhání bylo zahájeno patnáctého ledna 2018 a je vedeno na svobodě. V budoucnu může obviněný muž přijít až k dvouletému trestu odnětí svobody, zákazu činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Z místa utekl
DĚČÍN – V hledáčku pracovníků ostrahy děčínského obchodního domu v Ústecké ulici skončil padesátiletý zákazník. Letos druhého ledna si během odpoledního nákupu na prodejní ploše vybral zboží v celkové hodnotě 1.517,- Kč. Pokladnami prošel bez zaplacení a vzápětí čelil bystrým pracovníkům obchodu. Nezaplacený nákup na místě zanechal a z prodejny utekl. Odložené věci byly vráceny zpět do prodeje a podmokelští policisté incident převzali k dalšímu opatření. Po náležitém prověření všech zjištěných okolností si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v konečném důsledku může přivodit až tříletý pobyt za mřížemi.

Byl to zkrat
DĚČÍN – Pod drobnohledem děčínských policistů skončil případ ze Hřenska, ke kterému došlo večer pátého ledna 2018. Živnostníka projíždějícího křižovatkou ve Hřensku napadl ďábelský plán. Podlehl myšlence možné likvidace konkurence, a tak zajel na blízkou benzínovou čerpací stanici a násilím vnikl do zajištěné klece s propanbutanovými lahvemi. Všechny je naložil do svého vozu a z místa činu odjel. Následující den je poskytl k prodeji. Rozlousknutí nedávného případu se policistům povedlo vcelku rychle. Šestnáctého ledna letošního roku čelil jejich sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže mladý muž z Děčínska. Nezapíral, svého jednání lituje a vše se snaží napravit.

Lapka s kuráží
VARNSDORF – Místní policisté se od šestnáctého ledna letošního roku potýkají s oznámením, které ukazuje směrem k možnému přečinu krádeže. Z domu v Otáhalové ulici ve Varnsdorfu zmizela během minulého víkendu část oplechování z vyčnívajících obvodových trámů a další části okapových svodů. Na některých místech policisté zjistili i jejich promáčknutí. Majitelka objektu vyjádřila škodu částkou deseti tisíc českých korun. Některé chybějící části oplechování se nacházejí až tři metry nad zemí…

Děčín 18. ledna 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín