Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 31.12.2017 v 10:00 hod. si hlídka MP při kontrole v ulici Práce v DC5 všimla dvou mužů, kteří rychlou chůzí odcházeli od obchodního domu v DC5. Vzápětí za nimi vyběhla prodavačka, která uvedla, že dvojice mužů ukradla v prodejně alkohol. Hlídka oba podezřelé zadržela. Jednalo se o devětatřicetiletého a čtyřicetiletého muže z Děčína. U jednoho z podezřelých hlídka našla dvě lahve odcizeného alkoholu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 30.12.2017 v 09:48 hod. oznámila žena z DC9, že její sousedka, která bydlí ve vedlejším bytě a je invalidní, upadla a není schopna se sama dostat na invalidní vozík. Na místo byla ihned vyslána hlídka strážníků, která ženě pomohla. Dotyčná při pádu neutrpěla žádné zranění, lékařské ošetření odmítla.

Dne 29.12.2017 v 13:18 hod. oznámil občan, že v DC4 v ulici Čsl. Mládeže leží na travnaté ploše nějaký muž. Hlídka MP na místě kontaktovala strážníkům dobře známého devětatřicetiletého muže. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření nepožadoval. Z komunikace bylo patrné, že muž nezvládl konzumaci alkoholu. Hlídka dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa bydliště.

Dne 29.12.2017 v 04:19 hod. zastavila hlídka MP v DC4 podezřelé vozidlo zn. BMW. Za volantem seděl šestadvacetiletý muž z Děčína. Přes PČR bylo zjištěno, že muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Dále hlídce MP přiznal, že před jízdou požil alkohol. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc na místě převzala. Orientační dechová zkouška na alkoholu ukázala hodnotu 2,37 promile.

Zdroj: MP Děčín