Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Bez nafty
DĚČÍN – Podmokelští policisté prověřují od začátku letošního prosince oznámení, které ukazuje směrem k možnému přečinu krádeže. Z nádrže odstaveného nákladního vozidla v Malšovicích během uplynulého víkendu zmizelo nejméně 100 litrů motorové nafty. Nádrže nejeví stopy po násilném vniknutí, a tak se policisté na místě činu museli zaměřit na další detaily. Zasažená soukromá společnost vyčíslila celkovou škodu na tři tisíce českých korun.

Řidičák odevzdal
ČESKÁ KAMENICE – Noční jízda řidiče osobního automobilu dopadla jistě nad jeho očekávání. Jednačtyřicetiletý muž za volantem byl v pátek prvního prosince stavěn policejní hlídkou. Policisté z České Kamenice jej kontrolovali v ulici Dukelských hrdinů půl hodinu před půlnocí. Po provedeném orientačním testu na návykové látky vyšlo najevo, že muž řídil pod vlivem kokainu a amphetaminu/metamphetaminu. Další jízdu mu zakázali a řidičský průkaz mu zadrželi. Z místa kontroly jej posléze odvezli k lékařskému vyšetření, které může upřesnit další okolnosti prohřešku. Páteční noční kontrola se tak vzápětí může změnit na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Alkohol a drogy je přivedly k  nehodě
DĚČÍN/JÍLOVÉ – V pátek prvního prosince letošního roku vyjížděli k incidentu také dopravní policisté z Děčína. Krátce před půl sedmou večer došlo k dopravní nehodě v Lipové ulici v Jílovém u Děčína. Dva řidiči osobních vozidel se střetli svými vozidly, což má za následek minimálně stotisícovou škodu. Podle zatím zjištěných informací, jel jeden prostředkem silnice, druhý couval z vedlejší silnice na hlavní.  Došlo ke střetu, který se obešel bez zranění účastníků. Oba řidiči se na místě kolize podrobili odbornému měření na alkohol a orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Výsledky poukázali na požití alkoholu a také drog. I v tomto případě policisté budou zmiňovaný incident šetřit s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Děčín  4. prosince 2017
nprap.  Petra  Trypesová