Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – USK Praha

Už dvakrát se v této sezóně utkali Válečníci s pražskými vysokoškoláky a dvakrát se z výhry radoval tým z Folimanky.

V mužstvu USK došlo během letní přestávky k řadě změn, kdy tým opustili pivot Primorac, small forward Jaromír Bohačík, guard Šafarčík, power forward Chaloupka i rozehrávač Hájek. Odešli také pivot Grunt s rozehrávačem Feštrem, kteří zamířili právě do Děčína. Díry v sestavě zaplnili především vlastní odchovanci, jenž pak doplnili Američané Quentin Peterson a Cadarian Raines. Prvně jmenovaný se výraznou měrou podílel na prvním vítězství Sov nad Děčínem, ale svými výkony si řekl o angažmá v Jižní Korei a Prahu opustil. Jako náhradu přivedl USK čtyřiadvacetiletého Američana Devona Bookerta. S týmem se v létě rovněž rozloučil kouč Alilovič, jehož nahradil řecký lodivod Christianos Chougaz.

Pražané začali ligovou sezónu dvěma výhrami, poté však přišly tři prohry, následně třikrát vyhráli, ale poslední tři duely (všechny na palubovkách soupeřů) naopak prohráli. Naposledy padli na půdě Olomoucka vysoko 98:72 (nejlepší střelci USK: Křivánek 17, Michal Mareš 15, Raines 12). Tyto výsledky znamenají, že se loňský čtvrtfinalista ligy propadl v letošní velmi vyrovnané tabulce na 9. příčku.
Zatím nejlepším střelcem USK Praha je nováček Bookert, který má po třech odehraných zápasech průměr 13 bodů na zápas. Za ním jsou pak Michal Mareš (11,6), Jan Křivánek (11,0), Alexander Madsen (9,9), Ondřej Sehnal (9,3) a Cadarian Raines (9,1). Nejlepším doskakovačem je Madsen (6,8), nejvíce asistencí má Sehnal (4). Sovy v posledních zápasech hrají v poměrně úzké sestavě a hlavní minutáž je rozložena na šest, sedm hráčů.

Vzájemný zápas v základní části KNBL:
USK Děčín – BK ARMEX Děčín 82:74
Nejlepší střelci: Peterson 29, Michal Mareš 15, Křivánek 14 – P. Houška 13, Halada 11, Pomikálek 10, Feštr 10.

Vzájemný zápas v 5. kole ČP:
BK ARMEX Děčín – USK Praha 77:83
Šiška 17, Pomikálek 11, P. Houška 11 – Michal Mareš 38, Raines 14, Křivánek 12.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta