Rubriky
Zprávy

Děčínská zoo opět hlásí skvělou návštěvnost!

Chce se téměř říci, že je to neuvěřitelné… Na Štědrý den si cestu do zoo našlo přes tisíc návštěvníků! Opět jsme posunuli návštěvnost v tento sváteční den. A nejen návštěvnost. Lidé v tento den donesli nečekané množství krmení pro naše zvířata. Přítomní ošetřovatelé to zhodnotili tak, že snad nejvíce v celé historii naší zoo. Tolik dárků jsme opravdu neočekávali. Vzhledem k tomu, že návštěva zoo byla sice zdarma, ale nebyla podmíněna dárky pro zvířata, nás to opravdu zaskočilo…

Za zvířaty si v roce 2017 k 27. prosinci našlo cestu přesně 113.725 lidí. Je to opět více než v předchozím roce. Ještě nám zbývá pár dní do konce roku, již nyní ale můžeme s jistotou říci, že jsme opět překonali historicky nejvyšší návštěvnost. Nejsilnějšími měsíci byly tradičně ty prázdninové – červenec a srpen, které přilákaly téměř padesát tisíc příchozích. Velmi silným měsícem byl v porovnání s rokem předchozím také duben a červen. Nejslabším byl naopak leden. Nejúspěšnější akcí loňského roku byla Strašidelná zoo s 1.414 návštěvníky. I na této akci byla překonána historicky nejvyšší návštěvnost! A to rovnou o 391 osob.

Děkujeme všem za přízeň děčínské zoo a doufáme, že i v následujících letech vám budeme dělat radost. Můžeme začít třeba tím, že v příštím roce bude výše vstupného stále stejná ;-)

Ing. Dagmar Floriánová
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, p.o.