Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Auto není trezor
DĚČÍN – Od šestnáctého listopadu letošního roku čelí zahájení trestního stíhání v třiačtyřicetiletý muž z Děčína. Ústy policejního komisaře byl dotazován k sedmi přečinům krádeže a porušování domovní svobody, které od července do listopadu 2017 oznamovali majitelé osobních automobilů. Z odstavených vozů po Děčíně se ztratili různé věci, od navigací přes odložené peněženky až po drobné mince. Muž se s malými odchylkami ke všem přešlapům doznal. Za sebou nechal škodu přesahující osmadvacet tisíc českých korun. Svým jednáním se může připravit až o tři roky  pobytu na svobodě.

Nákup pro Ježíška?
DĚČÍN – Minulý týden v policejním hledáčku skončila dvojice zákaznic děčínského hypermarketu v Ústecké ulici. Sedmnáctého listopadu v podvečer ženy zavítaly do obchodu, kde začaly „nakupovat“. Vybrané zboží vkládaly do dětského kočárku. Chvíli na to prošly prostorem pokladem bez zaplacení. Po sečtení všech nezaplacených položek se neuhrazený účet vyšplhal k částce bezmála sedmi a půl tisíce českých korun. V kočárku byly uschovány holící strojky, prsteny, oblečení i kniha. Zboží bylo pracovníky ostrahy zajištěno a nezbedné zákaznice skončily v rukou podmokelských policistů. Ze společného setkání si odnesly sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Další výtržnost
DĚČÍN – Od šestnáctého listopadu letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví muž žijící v Děčíně. Koncem letošního října se vyšel s kamarádem do místního hudebního klubu. Když postávali nedaleko vchodu klubu, padl na jeho bundu nedopalek cigarety. To muže rozlítilo natolik, že se přiblížil ke skupině lidí stojících opodál. Došlo mezi nimi na slovní rozepři, která vyústila ve fyzické napadení. Z incidentu si každý odnesl to své. Sedmadvacetiletý muž skončil pod drobnohledem policejního inspektora, ostatní se zraněními. Výtržníkovi hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Děčín  22. listopadu 2017
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín