Rubriky
Sport Zprávy

Děčín sahal po bodu, nakonec odešel s prázdnou

Kobra jela v osmnáctém kole druhé hokejové ligy na led lídra tabulky Děčína s cílem získat jakékoli body. Po druhé třetině se s Medvědy dělila o bod, v té třetí ale třemi brankami domácí srazila a nakonec si z děčínského ledu odvezla plný počet bodů. Medvědi naopak po třech výhrách v řadě odešli s prázdnou.

První desetiminutovka patřila Děčínu, který byl hodně aktivní a dostával se do dobrých šancí, brankář Kobry ale ve svém brankovišti byl pozorný a všechny nebezpečné střely pokryl. V páté minutě orazítkoval tyč děčínské branky Jedlička a také Dlouhý se musel mít na pozoru před dotírajícími hráči hostů. Ač měli Medvědi i nadále souvislý tlak, hráči Kobry ho ustáli a na začátku jedenácté minuty udeřili. DOMINIK NOVÁK totiž v nenápadné akci svého celku prostřelil zblízka Dlouhého a poslal hosty do vedení – 0:1. O čtyři minuty později se pak Kobra radovala znovu. Po pěkné souhře zakončoval z pravé strany MARTIN ČURDA a také jeho projektil skončil za Dlohého zády – 0:2. V závěru prvního dějství měl na holi kontaktní branku Radim Vacek, poloodkrytou klec Kobry ale o kousek minul.

Do druhé třetiny vstupovali Medvědi s dvoubrankovým mankem a s cílem něco s utkáním udělat. V osmadvacáté minutě ujel ve vlastním oslabení Michal Oliverius, kapitán Děčína ale svou střelou zblízka nechal vyniknout Bílka v brance Pražanů. Chvíli na to pak střílel Jan Chovanec a také on orazítkoval tyč soupeřovy branky. Ve třiatřicáté minutě se už Medvědi dočkali své první přesné trefy. JAROSLAV HAŠEK dostal přesný pas od Daniela Volrába na pravou stranu a svou dělovkou pak nedal Bílkovi šanci – 1:2. Kontaktní branka tak byla na světě. Něco málo přes tři minuty chybělo do konce druhé periody a Děčínští smazali své dvoubrankové manko. Přesilovku využil svou střelou JAROMÍR CHMEL a bylo vyrovnáno – 2:2. Domácí pak měli ještě velký tlak, který opět hosté ustáli. Podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a oba celky tak měly vše otevřené.

Medvědi v úvodu třetí části hry nevyužili přesilovou hru a neustále se tlačili před hostující branku, Bílek ale za pomoci své obrany znovu odolal. V jednapadesáté minutě se zaskvěl proti střele Tomáše Faigla z prostoru mezi kruhy, když pohotově chytil kotouč do své lapačky a podržel svůj tým. Pražané se ale také dostávali do nebezpečných akcí a i oni chtěli strhnout vedení na svou stranu. To se jim povedlo ve čtyřiapadesáté minutě. MARTIN SEMRÁD potrestal nepřesnost domácí obrany a tváří v tvář domácímu brankáři uspěl – 2:3. Stejný hráč pak o půl minuty později vsítil další gól a Kobra měla znovu dvoubrankový náskok – 2:4. Ten poté definitivně zpečetil minutu před koncem třetí třetiny ADAM CHLAPÍK a Kobra tak na ledě Děčína mohla začít slavit. Podruhé v sezóně porazila Medvědy, byť domácí sahali minimálně po bodu.

HC Děčín – HC Kobra Praha 2:5 (0:2; 2:0; 0:3)
Branky a nahrávky: 33. Hašek (Volráb, Málek), 37. Chmel (Oliverius, Vacek) – 11. Novák (Verbík), 15. Čurda (Chlapík, Skočovský), 54. Semrád (Čurda), 55. Semrád (Verbík), 59. Chlapík (Čurda, Skočovský)

Sestava HC Děčín:
Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Fojt – Faigl, Oliverius, Chovanec – Chmelař, Vacek – Hašek – Kopta, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín