Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BK ARMEX Děčín – BK Olomoucko

Ve druhém domácím utkání nové sezóny Kooperativa NBL budou Válečníci hostit nováčka soutěže, tým BK Olomoucko. Ten vznikl teprve v letošním roce a do nejvyšší mužské soutěže se dostal díky odkoupení licence od prostějovských Orlů, na jejichž tradici a dobré výkony by chtěl postupně navázat. Klub současně převzal pod svá křídla i prostějovské Vrcholové sportovní centrum mládeže.

Koučem nového celku se stal zkušený Predrag Benáček, který opustil Kolín a vyrazil za novou výzvou. V kádru Olomoucka jsou po většinou mladí hráči z Prostějova, zkušenosti by měli přinést Michal Křemen a Michal Norwa. Českou ekipu pak doplnili Američané Auston Barnes a Jon-Christopher Fuller, Srb Filip Šepa a Slovinec Jan Močnik. V začátku sezóny byl v týmu také Charles Mitchell, ten však záhy odcestoval a nahradil jej právě Barnes. V přípravě sice Olomoucko dvakrát podlehlo Opavě (76:98 a 79:82), připsalo si však výhry nad slovenskou Karlovkou 90:73, rakouským mistrem Kapfenbergem 81:77 a dalším rakouským celkem Traiskirchenem 99:97.
Samotnou KNBL ovšem svěřenci trenéra Benáčka začali dvěma prohrami – nejprve nestačili na Folimance na domácí USK Praha 83:67 (nejlepší střelci Olomoucka: Šepa 15, Fuller 10, Sehnal 9), poté doma podlehli Kolínu 77:83 (Šepa 18, Fuller 17, Močnik 14. „Bohužel, srážela nás malá úspěšnost střelby a také chyby v obraně,“ okomentoval prohru proti svému bývalému klubu kouč Predrag Benáček.

Válečníci budou tedy ve středečním duelu jasným favoritem, ale neznámého soupeře nesmí podcenit a musí napravit minulé klopýtnutí na Folimance.
Bohužel, podrobnosti z druhého duelu Olomoucka proti Kolínu nejsou k dispozici, a tak statistické údaje soupeře jsou jen z úvodního zápasu.

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Olomoucko nelze prozatím relevantně charakterizovat, co lze však z jistotou konstatovat, je fakt,že se budeme měřit s týmem, který přijede s čistou hlavou, neboť se nic významného v našem historický prvním utkání od něj čekat nebude. To je ale velmi zavádějící informace, kterou většinou řeší média či fanoušci. Pro nás to však znamená, že se musíme připravit s veškerou pečlivostí, neboť každé utkání začíná za stavu 0:0 a vítěz není dopředu znám.“

Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čeká nováček soutěže a není úplně jasné, co můžeme od něj očekávat. Proto bychom se měli soustředit hlavně na náš výkon a celkový projev týmu. Když budeme hrát agresivní obranu s rychlým přechodem do útoku, máme velkou šanci na úspěch.“

Zdroj: www.bkdecin.cz