Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Podivuhodná stvoření ožívají na benešovském zámku

Benešov nad Ploučnicí – Na většině národních památek se pomalu připravují na konec návštěvnické sezóny, ale na státním zámku v Benešově to není tak úplně pravda.

„Náš zámek se sice chystá na ukončení návštěvnické sezóny, ale zároveň zde probíhají velké přípravy na akci, která sezónu každoročně ukončuje s určitou grácií,“ vysvětlil kastelán benešovských zámku Zdeněk Henig.

Akce s názvem „Na zámku straší“ je již tradiční večerní zábavou, na kterou se sjíždějí rodiny s dětmi z celého okolí. Návštěvníci budou mít možnost vidět zámecké prostředí v zcela nezvyklou večerní hodinu a doprovázet je budou celým večerem nejrůznější bytosti a strašidla.

Oproti loňským rokům se letošní ročník trochu pozmění. „Reagujeme především na přání našich návštěvníků, kteří tuto akci navštěvují pravidelně a přáli by si razantnější proměnu. Samozřejmě nemohu prozradit v čem se změna ukrývá, ale mohu slíbit, že to bude stát za to. Program bude velmi bohatý. Vše se jmenovat nedá, ale mohu například zmínit zpřístupněná zámecká sklepení, která jsou jindy veřejnosti nepřístupná, nebo nejrůznější strašidelné soutěže. Pokud vás zajímá, co vše se zde bude odehrávat, přijeďte se jednoduše podívat,“ řekl kastelán.

„Na zámku straší“ se uskuteční již první listopadový pátek – 3. listopadu od 17 hodin. Předprodej vstupenek bude zahájen tentýž den od 15.00 u brány Horního zámku, kde později bude akce i začínat.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz