Rubriky
Zprávy

Pětihvězdičkový Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem na Kamenické ulici

Značka kvality v sociálních službách je prvním externím systémem hodnocení kvality z pohledu uživatele v ČR. Cílem je poskytnout objektivní a jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od daného zařízení očekávat. Systém externí certifikace, který je založen na tzv. udělování hvězd, je určen pobytovým i terénním sociálním službám.

„Naše organizace přihlásila k certifikaci služby domov pro seniory a domov se zvláštním režimem. Myslíme si, že máme co nabídnout a služby provozujeme ke spokojenosti klientů i rodinných příslušníků,“ uvedla ředitelka Centra sociálních služeb Děčín Jana Skalová.
V průběhu certifikace byly sledovány oblasti ubytování, stravování, volného času a kultury, partnerství a péče. „Jedinou oblastí, kde jsme nebyli z kapacitních a prostorových důvodů hodnoceni, bylo ubytování, ve všech ostatních jsme dosáhli plného maximálního počtu, a to pěti hvězd,“ sdělil Jiří Hatlapatka, vedoucí Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem. „Musím říci, že takto skvělé hodnocení jsme v Ústeckém kraji ještě neudělili,“ řekl při předávání Vladimír Vopelka, zástupce Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, která certifikát uděluje. „Tím jsme se zařadili mezi 82 certifikovaných zařízení v celé České republice z celkového počtu 1709 členů asociace“ doplnila Dita Hornová, zástupce vedoucího zařízení.

Slavnostní předání ocenění Značka kvality se uskutečnilo ve středu 18.10.2017 v Domově pro seniory na Kamenické ulici za účasti primátorky města Děčín Marie Blažkové, náměstkyně Hany Cermonové, vedoucí odboru sociálních věcí Renáty Grešíkové, vedení CSS, vedení Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem a samozřejmě zaměstnanců, jimž patří veliký dík za kvalitně odváděnou práci.

Více informací o Centru sociálních služeb Děčín, p.o. na www.cssdecin.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/cssdecin

Zdroj: Magistrát města Děčín