Rubriky
Zprávy

Městská policie hledá zájemce o práci strážníků

Výrazně posílit zejména pěší hlídkovou službu městské policie chce vedení Děčína. Řady městské policie by mělo posílit celkem deset strážníků, což umožní navýšení každé směny o jednu dvoučlennou hlídku. Zájemci o práci strážníka se už nyní mohou hlásit městské policii.

„Na území města máme celou řadu rizikových lokalit, které potřebují intenzivnější dohled. Občané z řady městských částí se na nás pravidelně obrací s žádostí o zvýšení zejména pěšího dohledu strážníků. Věříme, že personální navýšení se na pocitu bezpečí obyvatel pozitivně odrazí. Záleží samozřejmě na tom, v jakém horizontu se podaří stav strážníků naplnit. Vhodných uchazečů se zatím mnoho nehlásí,“ uvedla děčínská primátorka Marie Blažková.

Právě výběr uchazečů je v současné době největší komplikací, což potvrzuje ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. „V době velmi nízké nezaměstnanosti se kvalitní zájemci hledají obtížně, i přesto, že nábor strážníků inzerujeme už nějakou dobu, vhodných uchazečů máme zatím minimum,“ vysvětlil ředitel. Zájemce o práci strážníka musí být starší jednadvaceti let, od příštího roku se hranice posouvá na osmnáct let. Dále musí být zájemce zdravotně způsobilý, mít čistý trestní rejstřík a střední vzdělání s maturitní zkouškou, samozřejmostí je výborná fyzická kondice.

„Nové strážníky čeká po přijetí úvodní vzdělávací kurz zakončený zkouškou. Poté jsou strážníci zařazováni do směn. Začínající strážník může počítat s platem pohybujícím se kolem pětadvaceti tisíc korun a následným zvyšováním podle praxe a výsledků jeho práce,“ dodal ředitel.

Zájemci o práci strážníka si mohou sjednat schůzku s ředitelem městské policie na tel. čísle 412 593 180 nebo na e-mailu marcel.horak@mmdecin.cz