Rubriky
Zprávy

Kvůli další fázi stavby Vilsnické spojky se budou v Děčíně měnit objízdné trasy

Řidiče čekají v Děčíně další komplikace. Ty souvisí s pokračující stavbou tzv. Vilsnické spojky. Zhruba dvoukilometrový úsek nové silnice odvede těžkou nákladní dopravu z centra města.

Souhrnné informace

Hlavním důvodem pro změnu objízdných tras je to, že stavbaři pomalu finišují s napojením Ústecké ulice na děčínský nový most přes řeku Labe. Nové přemostění se na most napojí poblíž Tesca a kvůli tomu se úplně uzavře nájezd z této strany. Řidiči, kteří byli zvyklí využívat tuto cestu na nový most tak budou muset jezdit po objížďkách.

Kudy nové objízdné trasy povedou? 

Od Ústí nad Labem budou muset řidiči jezdit do ulice Předmostí, tam se pak dostanou nájezdem v protisměru na nový most. Průjezd na kruhový objezd u Mototechny a dál do centra Děčína má být podle děčínského magistrátu zachovaný.

Z nového mostu bude doprava i dál sjíždět na Benešovskou ulici a pokračovat směr Benešov nad Ploučnicí. V případě jízdy do Liberce budou muset odbočit do ulice Lipová a pokračovat přes ulici Kamenickou. Ta má být v tomto úseku prozatím jednosměrná, aby byla doprava plynulá.

Primátorka Děčína Marie Blažková z hnutí ANO označila další změny v dopravě za největší zatěžkávací zkoušku trpělivosti řidičů.

Změny objízdných tras začnou už na začátku listopadu

Vyjmenovaná omezení mají začít platit zhruba za týden. Děčín má být opět plně průjezdný, a to i s novou Vilsnickou spojkou, příští rok na jaře.

Skoro dvoukilometrový úsek Vislnické spojky má odvést těžkou nákladní dopravu z centra města. Navíc by měl být bezpečnou spojnicí mezi oběma břehy při velké vodě. Nová dopravní stavba vyjde na zhruba půl miliardy korun.

Autor: Jan Bachorík
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever