Rubriky
Sport Zprávy

Děčínská medailová žeň na mistrovství ČR v judu

Čtyři zlaté, jedna stříbrná a dvě bronzové, tak vypadá konečný účet děčínských judistů na Mezinárodním mistrovství Masters ČR v judu.
V sobotu 28. října se v pražských Vršovicích konalo Mezinárodní mistrovství republiky v judu. Svoji výpravu na tento vrchol domácí sezóny vyslali i děčínští judisté a v ostré mezinárodní konkurenci se rozhodně neztratili.

Mezi ženami se ve své kategorii předvedla úřadující mistryně světa a Evropy Lenka Königová, která potvrdila svoji extratřídu a s přehledem získala i domácí titul. I druhá reprezentantka děčínského juda Alena Jančová Lazzara ve své váze nezaváhala a nakonec se těšila z vybojované zlaté medaile a titulu mistryně republiky.

Mezi muži se ve svých kategoriích blýskli Jan Březovský, který vybojoval stříbro a Josef Pešek, který navzdory zranění vydřel bronz. Vynikající výkon podal i ostřílený děčínský bojovník Martin Tutko, který startoval v jedné z tradičně nejsilněji obsazených kategorií M4 do 90kg. Tutko v těžkých duelech podlehl pouze srbskému a slovenskému reprezentantovi a bral tak více než zasloužený bronz.

V neděli program pokračoval soutěžemi v katách. Kata je přesně definovaná sestava na sebe navazujících technik demonstrujících principy juda. Hodnotí se preciznost a dynamika provedení jednotlivých technik. Za Děčín se této soutěže zúčastnili zkušení borci Otto Černohorský a Pavel Mahn. Jejich provedení katy moderní sebeobrany Kodokan goshin jutsu vyhodnotila komise rozhodčích jako nejlepší a oba se tak stali mistry České republiky a úspěšně tak navázali na svůj předloňský titul.

Foto: Lenka Konigová vítězí nad reprezentantkou Německa.

Jan Rokůsek, JUDO Děčín