Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ztratil vedení, nakonec ho ale vybojoval zpět

V šestém kole druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína do Slaného, kde se utkali s mosteckým týmem, který zde našel po pádu z WSM ligy, azyl. Medvědi vedli po první třetině už 3:0, pak také 4:2, ale Most do konce druhého dějství srovnal a za stavu 4:4. Třemi brankami ve třetí třetině ovšem Medvědi znovu rozhodli o šesté výhře v řadě a dál tedy pokračuje jejich nadvláda ve skupině Západ.

Medvědi začali zápas hodně útočně a už v páté minutě se radovali z úvodní branky. JAROSLAV HAŠEK prostřelil domácího brankáře z levého kruhu a poslal Děčín do vedení – 0:1. Poté si několik zákroků připsal Marek Šticha a nepustil Most k vyrovnání. V jedenácté minutě poslal Jan Kaltenböck do samostatného úniku LUKÁŠE SLADKOVSKÉHO, který za záda Spěšného poslal druhý děčínský pozdrav – 0:2. Rozjetí Medvědi mohli o chvíli později skórovat znovu, ale Jan Chmelař nedosáhl na kotouč, který chvíli zůstal před odkrytou mosteckou klecí. To ho ale nemuselo mrzet. Pět minut před vypršením první periody se podruhé trefil LUKÁŠ SLADKOVSKÝ, jenž po přihrávce Romana Navarry skóroval do prázdné branky – 0:3 a Medvědi tak po první části hry vedli rozdílem tří branek.

Domácí do druhé třetiny vlétli a vypracovali si šance před děčínskou brankou. A za svůj zlepšený výkon byli odměněni prvním gólem v děčínské síti. V sedmadvacáté minutě využili Mostečtí dvojnásobnou početní výhodu, když Štichu prostřelil KAREL ŠEFL – 1:3. A o minutu později se dočkali také kontaktní branky. JINDŘICH SKLENIČKA přetavil přesný pas od Roda a Most byl Děčínu na dostřel jedného gólu – 2:3. Domácí se ovšem radovali pouze půl minuty. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil v blízkosti Spěšného PAVEL ZAJAN a dal zpět klid na děčínské hokejky – 2:4. V pětatřicáté minutě ale byli Mostečtí opět Medvědům na dostřel jediné branky. Podruhé se trefil JINDŘICH SKLENIČKA a jeho tým byl zpět ve hře – 3:4. A taneto gól hráče Mostu nakopl a tři minut před koncem druhé třetiny tak bylo vyrovnáno. KAREL ŠEFL se trefil mezi tři tyče a smazal tak domácí manko – 4:4. Začínalo se tak znovu od začátku. A v samotném závěru druhé čáti hry pak mohli dokonat obrat, ale dvě obrovské šance v síti Děčína neskončily.

Úvod třetí třetiny přinesl přesilovku domácích, kteří ji dohrávali ze druhého dějství, využít ji ale nedokázali. Poté přišly šance na obou stranách, ale ani po nich se skóre neměnilo. Oba celky pozorně bránily, nikdo nechtěl udělat chybu. V polovině třetího dějství střílel Radim Vacek, pohotový zákrok si ale proti němu připravil brankář Spěšný. A hned na to měli Medvědi velké štěstí. Vojtěch Kubinčák totiž svou střelou orazítkoval konstrukci děčínské klece. Ve čtyřiapadesáté minutě pak Patrik Spěšný vychytal Michala Oliveriuse a jeho střelu ukryl do své lapačky. V šestapadesáté minutě využil přesilovou hru LUKÁŠ SLADKOVSKÝ, který strhl znovu vedení na stranu Medvědů a zároveň tak zpečetil svůj hattrick – 4:5. Pak se ještě trefil ROMAN NAVARRA a Děčín tak vedl znovu o dva góly – 4:6. V závěru to pak domácí zkusili ještě bez brankáře a MICHAL OLIVERIUS pečetil výhru Děčína střelou do opuštěné klece – 4:7. I pošesté tak Medvědi vítězí a stále neokusili hořkost porážky.

HC Most – HC Děčín 4:7 (0:3; 4:1; 0:3)
Branky a nahrávky: 27. Šefl (Rod, Kubinčák), 28. Sklenička (Rod, Šefl), 35. Sklenička (Hora), 37. Šefl (Hora) – 5. Hašek (Zajan, Michajličenko), 11. Sladkovský (Kaltenböck), 15. Sladkovský (Navarra), 29. Zajan (Volráb), 56. Sladkovský (Oliverius, Kaltenböck), 59. Navarra (Kaltenböck, Oliverius), 60. Oliverius (Zajan)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Hříbal, Málek, Balcar, Loukota, Michajličenko, Kaltenböck – Hašek, Volráb, Zajan – Sladkovský, Oliverius, Navarra – Faigl, Vacek, Chmelař – Kopta, Chovanec, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín